Celebrity

4. března 2024 11:50

Eliška Reiglová

Eva Pavlová o časech na ubytovně: Jeden stůl, noční hraní na kytaru a nevyspané dítě

Už před prezidentskými volbami v roce 2023 mluvila Eva Pavlová (59) o tom, že pokud by se stala první dámou, věnovala by se pomoci matkám samoživitelkám. To dodržela a založila nadační fond, který pomáhá i jim. Sama ví, jak náročné je v této pozici být. Zavzpomínala na doby, kdy se svou dcerou pobývala na ubytovně, aby jí zajistila teplo a střechu nad hlavou.

Eva Pavlová vychovávala dceru sama a pár let měla hluboko do kapsy. S prezidentem Petrem Pavlem se seznámila při práci v armádě a po letech vztahu se v roce 2004 vzali. Život ji naučil skromnosti, přehnaně vysoké nároky tak nemá. A to ani na bydlení. Důležitější je pro ni, v jakém prostředí se nachází než velikost pokojů.

„Nejlíp se cítím někde, kde je příroda. A nemusí to být vůbec velké, aby se tam člověk cítil příjemně. Třeba na chalupě, kde tu zahradu mám okolo,“ řekla první dáma ve videopodcastu Seznam Zpráv s názvem Dáma a švihák. Zavzpomínala také na doby, kdy si nemohla tak úplně vybrat, kde bude žít.

Střecha nad hlavou

Než se jí začalo dařit lépe, musela se Eva Pavlová spokojit s málem. „S dcerou jsem chvíli žila na ubytovně, než jsme si našly bydlení. Měly jsme tam jeden stůl a dvě postele, ale člověk byl v teple,“ svěřila se. Přiznala zároveň, že s ohledem například na klid či soukromí nebyla ubytovna zdaleka ideální.

Čtěte také: Poznávací znamení ve stylu Evy Pavlové, inspiruje se i Lady Dianou. Jakou barvu nemá v lásce?

„U nás byla veselá děvčata, která hrála v noci na kytaru a bavila se, takže se mi dítě moc nevyspalo. Všechno se ale dá zvládnout,“ zavzpomínala první dáma, která se spolu s manželem a domácím mazlíčkem, kočkou Mickou, v loňském roce nastěhovala do klasicistní Lumbeho vily v Praze.

Pomoc samoživitelkám

Eva Pavlová si v životě prošla i velmi těžkými zkouškami, o to větší pochopení má pro všechny, kteří se aktuálně nacházejí v náročné situaci. „V jednom období jsem chodila pro dítě kupovat jen pár koleček šunky,“ zavzpomínala v pořadu Showtime se slovy, že by se nemělo stávat, aby měly samoživitelky jen 50 korun na den.

V listopadu loňského roku první dáma založila nadační fond, který se zaměřuje na poskytování pomoci a prostředků v různých oblastech naší společnosti – a jednou z nich jsou právě i matky samoživitelky a otcové samoživitelé. Jejími nejbližšími spolupracovníky ve správní radě jsou Eva Ridvalová a Josef Blaho.

Podívejte se na předvolební rozhovor s Evou Pavlovou, v němž o pomoci samoživitelkám hovořila:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.