Celebrity

28. ledna 2024 05:55

Anna Tejklová

Módní alarm z Hradu: Co nejraději Pavlová nosí a jak obstála po roce ve funkci první dámy

Je to rok od zvolení Petra Pavla do funkce prezidenta České republiky. Nástup Pavla na Hrad byl velkou životní změnou také pro Evu Pavlovou. Jak obstála po módní stránce? Módní alarm připravila návrhářka Anna Tejklová.

Módní styl Evy Pavlové je v první řadě elegantní a decentní. Žádné extravagance v jejím šatníku nenajdeme, což je vzhledem k jejímu postavení v pořádku. Myslím si, že se s ní mnoho českých žen může dobře identifikovat. Zastává styl, který nijak neznepokojuje a nevybočuje, zároveň je bezesporu reprezentativní a vkusný. Nenajdeme u ní žádné výstřihy ani obepnutější linie, ale ani pytlovité tmavé hazuky, které ráda oblékala její předchůdkyně paní Zemanová.

Eva Pavlová si oblíbila kabáty v béžové škále

Béžový kabát je skvělý základ šatníku, který se dá dobře kombinovat téměř se všemi barvami a působí důstojně a vkusně. Chápu, že si jeho varianty první dáma oblíbila. Velmi povedený je i krémový kabát uprostřed, který je přepásán mašlí a hezky k němu ladí pudrově růžové šaty pod ním. Tip pro všechny: Béžové lodičky v až tělové barvě skvěle prodlužují nohy, pokud je barva lodiček blízká odstínu kůže. Názorná ukázka na fotce uprostřed.

Nebojí se ani červené barvy

Paní prezidentová si zaslouží pochvalu za to, že se nebojí barev a to ani nápadné červené. Navíc zná svůj odstín, který jí jako světlé blondýnce sluší nejvíce, a to je zářivá jasná červená. Vínovou by si naopak uškodila. Zde je navíc pěkně zahrnuta barevnost naší vlajky kombinací s modrou a bílou.

Divoké a pánské košile vystřídala elegantnějším a ženštějším stylem

Evu Pavlovou jsme mohli vídat i v těchto méně slušivých až pánských neforemných košilích, které vyměnila za mnohem slušivější a ženštější styl. Dobře udělala.

Šaty v odstínech růžové, od jemně pudrové po ostrou magentu

Růžová je příjemná a ženská barva, která evokuje jemnost a křehkost. Šaty jsou strohého usedlejšího střihu, ale oba odstíny růžové - nenápadný pudrový i velmi výrazná magenta - jim dodává šmrnc a Evě Pavlové jas.

V šatníku Evy Pavlové má místo královsky modrá i akvamarínová barva

Královsky modrý kabát nalevo s originálně řešeným volánovým límcem je za mě jeden z nejhezčích kousků z šatníku první dámy, který vynesla na veřejnost. Doplnila ho oblíbenými šaty pudrové barvy a sladěnými lodičkami. Akvamarínové šaty napravo jsou hezky doplněny korálkovým náhrdelníkem a celek je přesně v jejím stylu.

Nošení kabelky na způsob „crossbody“ je sportovní a nehodí se vždy

Jediný módní detail, který bych naší první dámě trochu vytkla, je nošení kabelky šikmo přes rameno, tedy „crossbody“ způsob. Ten je hodně sportovní a ne vždy se hodí. Psaníčko do ruky vypadá na oficiální příležitosti rozhodně lépe, přestože je to méně pohodlná varianta nošení než volně visící kabelka, o kterou se pak člověk nemusí starat.

Elegantně a decentně

Oceňuji, že si Eva Pavlová evidentně nechala v oblasti módy poradit a dbá na to, aby byla oblečena dobře, vkusně a přiměřeně příležitosti. Tím jde příkladem. V naší zemi trekových bot a šusťákových bund je bohužel stále potřeba připomínat, že vypadat upraveně není výraz povrchnosti a zbohatlictví, ale sebeúcty a také úcty k ostatním, kteří se na nás musejí dívat.

Podívejte se také na rozhovor s Evou Pavlovou:

Sdílejte článek
Štítky prezident móda Petr Pavel První dáma Anna Tejklová Módní alarm Eva Pavlová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.