Společnost

10. července 2024 14:17

redakce Prima Ženy

První dáma si na cestu do Washingtonu sbalila světlé šaty. Ukázala se v krémových tónech

Prezident Petr Pavel s první dámou po svém boku vyrazil spolu s českou delegací do Washingtonu. Zdá se, že si Eva Pavlová pro tuto významnou událost sbalila převážně světlé oblečení. Ukázala se například v bílých šatech nebo krémové halence se sukní.

Po asi jedenáctihodinovém letu z Prahy s tankovací přestávkou na Islandu dorazila česká delegace s prezidentem, diplomaty a novináři v úterý do Washingtonu. Na summit Severoatlantické aliance (NATO) a oslavy 75 let od založení pak prezident Petr Pavel naváže cestou do Texasu za krajany i motorkami. S manželkou Evou Pavlovou se už ve Washingtonu také stihli setkat například s dcerou Milady Horákové Janou Kánskou.

„Václav Havel zanechal ve Washingtonu nadčasový odkaz. V Kongresu zazněl jeho přelomový projev a dodnes je jednou z pouhých čtyř neamerických osobností, kteří v něm mají svou bustu. V hlavním městě USA taky vznikla historicky první Lavička Václava Havla, kterou jsme dnes společně s paní Kánskou, dcerou Milady Horákové, navštívili při procházce čtvrtí Georgetown,“ popsal prezident Pavel na Instagramu.

Bílé šaty a letní outfit v krémových tónech

Při této příležitosti, kdy bylo opravdu velké horko, Eva Pavlová oblékla vzdušnou sukni s halenkou v krémových barvách a na nohou měla sandály s platformou. Neformálně a do světlých barev byla oblečena také na cestu letadlem z Česka do USA, kdy měla světle modré kalhoty, bílé tenisky a krémovou blůzu a kabelku, jen sako zvolila tmavě modré. Opět tak ukázala hned dva outfity, které mohou být inspirací i ostatním ženám, protože se dají nosit i při úplně běžných příležitostech.

Na slavnostní večer k 75. výročí založení Aliance už ovšem oblékla společenské šaty, které měly bílou barvu. Pravděpodobně šlo spíše o set složený ze sukně a halenky s delšími rozšířenými rukávy, která byla převázána opaskem ze stejné látky. Béžové psaníčko a lodičky se ke krémovým šatům dobře hodily a první dáma nijak nevyčnívala, zároveň na výbornou dostála své reprezentativní role. Ve světlých barvách dorazily i manželky dalších státníků, na které se můžete podívat v galerii v úvodu článku.

Dnes večer bude prezident Pavel večeřet v Bílém domě s americkým prezidentem Joem Bidenem. Slavnostní večeři prezident pořádá pro zahraniční lídry.

Sdílejte článek
Štítky NATO móda Petr Pavel USA oděv První dáma Eva Pavlová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.