Eva Pavlová vyjádřila podporu homosexuálům. K duhové stužce si připnula brož s Mickou

Eva Pavlová pro Showtime

První dáma je žena na svém místě. Eva Pavlová sdílela při příležitosti Mezinárodního dne proti homofobii fotografii, kterou na sociálních sítích vyjádřila podporu všem homosexuálům. Jaký vzkaz lidem poslala?

Eva Pavlová má společenské vystupování v malíčku a nechybí jí ani lidskost a empatie. V pátek 17. května si svět připomíná Mezinárodní den proti homofobii. Datum není náhodné, jelikož přesně před 34 lety byla v roce 1990 homosexualita vyškrtnuta z Mezinárodní klasifikace nemocí Světové zdravotnické organizace.

A právě tento den se rozhodla připomenout i první dáma. „Dnes je Mezinárodní den proti homofobii. Využívám této příležitosti k tomu, abych odsoudila jakoukoliv formu násilí,“ začala Eva Pavlová svůj příspěvek na Instagramu.

Duhová stužka a brož s Mickou

Eva Pavlová na sociálních sítích sdílela svou fotografii, na které má symbolickou duhovou stužku a vedle ní připnula brož s Mickou. Zřejmě se jednalo o symboliku, jelikož prezidentský pár nedávno přišel o milovaného člena rodiny, kočku Micku. „Společně si připomínáme, že nepochopení a nenávist mohou vést i ke zločinům. Zároveň vytvářejí tlak na mladé lidi a jejich duševní zdraví,“ zdůraznila fakt, že mladí lidé dost často bojují s nepochopením a šikanou od svého okolí.

Mohlo by vás zajímat: Smutek Pavlových, prezidentský pár přišel o milovanou Micku. Proslavila se v kampani

Zároveň český lid vyzvala k větší otevřenosti. „Dejme přednost lásce, toleranci, pochopení, komunikaci, dobrým vztahům. Jedině to nám pomůže žít spokojeně,“ uzavřela svůj vzkaz.

Čtěte také: Eduard Cupák se nebál přiznat, že je homosexuál. Kvůli své orientaci byl vyslýchán StB

Fanoušci pod fotkou okamžitě začali vyjadřovat podporu. „Já jsem tak hrdá na náš hradní pár,“ napsala například herečka Eva Holubová. „Dvacet let jsme čekali na podporu z Hradu. Děkuji. A ta brož s Mickou,“ dodal další fanoušek. „Děkujeme, že konečně máme zastání v lidech, kteří řídí tuto zemi, když už ho povětšinou nenacházíme u našich spoluobčanů. To jsme si jednou zase správně vybrali,“ dodala další sledující. V úvodním videu se podívejte na rozhovor s Evou Pavlovou, který vznikl pro pořad Showtime.

Jaký je módní styl Evy Pavlové?

Sdílejte článek
Štítky První dáma Eva Pavlová homofobie homosexualita Mezinárodní den proti homofobii

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 7. 2024

Berani, ostatní lidé vám dnes mohou ukrást pozornost, ale nenechte se tím rozhodit. Klíčem k úspěchu je učit se od těch, kteří se ujímají vedení. Bavte se a nedělejte si starosti s detaily. Určitá dynamika vám pomáhá transformovat určité oblasti vašeho života, které potřebují změnu. Vyjděte ze zajetých kolejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.