Peter Nagy zavzpomínal na ráznou otcovu výchovu: Dal mě na judo, dvakrát mě tam zbili

Peter Nagy v 7 pádech Honzy Dědka

Slovenský zpěvák Peter Nagy (64) má se svou kapelou Indigo na kontě již 17 nahraných alb, první místo v anketě Zlatý slavík a letos to bude 40 let, co skupinu založil. Přestože patří k nejúspěšnějším slovenským zpěvákům, v hudební kariéře ho ne vždy každý podporoval. V talkshow u Honzy Dědka nyní zavzpomínal na výchovu svého otce a prozradil, která scéna z Pelíšků je jako vystřižená z jeho života.

Peter Nagy, rodák se slovenského Prešova, měl už v poměrně mladém věku jasno, že se chce v budoucnu věnovat hudbě. Přestože ho v tom maminka podporovala, jeho otec měl na synovu profesi zcela odlišný názor.

Čtěte také: Václav Neckář o konci hudební kariéry: Z jeviště mě budou muset sestřelit

Otec z něho chtěl mít vojáka

„Tatínek byl plukovník letectva. Když jsem byl mladý, dal mě na judo. Dvakrát mě tam zbili, vrátil jsem se a řekl, že toto ne,“ prozradil Peter Nagy, jak nenaplnil otcovu představu o jeho trávení volného času.

Kromě Petera Nagyho se v 7 pádech Honzy Dědka představil také Tomáš Klus s dcerou Josefínou.

To, že zpěváka rodiče v hudbě nepodporovali, ho v jednu chvíli mrzelo. „Podle mě je moudré, když rodiče podporují talent dítěte odmalička. Byl jsem na tom tedy jako Janek Ledecký. Rodiče říkali, že to je pěkná věc, ale že mě hudba nikdy neuživí,“ uvedl před časem v rozhovoru pro web Deník.cz.

Petera Nagyho to přesto více než k vojenské profesi táhlo k muzice. „Nad stěnou jsem měl dva plakáty – Pavola Hammela a Davida Bowieho. A jednou jsem doslal čtyřku z matiky na gymplu a otec začal křičet, že teď všechno bude jinak, že kytaru i plakáty vyhodí. Kříčel: ‚Toto půjde von, Hammel von, aj ta ženská.‘ Pak byl zhrozený, že David Bowie není žena,“ zasmál se v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat v úterý ve 21:40 na Primě, Peter Nagy při vzpomínce na své dospívání. Ta zároveň blízce připomíná scénu z legendárního filmu Pelíšky, kdy Miroslav Donutil strhává z nástěnky plakát s „hnusnou máničkou“ Mickem Jaggerem.

Dalšími hosty talkshow byli Tomáš a Josefína Klusovi:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.