Celebrity

8. července 2024 10:59

David Laštovka

Petr Kotvald v manželství oslavil 40 let. Dcera je zpěvačka, syn se léčil na psychiatrii

TOP STAR 22.9.2016 - Petr Kotvald

Letošní rok je u zpěváka Petra Kotvalda ve znamení oslav. 8. července oslavil 65. narozeniny a se svou manželkou Hanou čtyřicet let v manželství. Jak se spolu seznámili, jak řešili krize a co dělají jejich dvě děti?

S manželkou Hanou se Petr Kotvald dal dohromady v době, kdy teprve rozjížděl svoji pěveckou kariéru. „Seznámili jsme se v roce 1978 na pěvecké soutěži Mladá píseň v Jihlavě. Já soutěžil, ona byla asistentkou přípravy,“ prozradil zpěvák redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Petr Kotvald zaměstnal celou rodinu. Manželka v jeho kapele tancuje, dcera zpívá

Během manželství museli překonat i několik krizí. „No, divoké to u nás občas bylo. Občas se bouchlo dveřmi, občas jsme si udělali vzájemně prázdniny a také je prima si někdy připomenout zadání. To je jako v matematice. A tu já miluji. Když se během řešení nějaké složité rovnice nebo příkladu dostanete do úzkých, je dobré vrátit se o pár stránek nebo odstavců dopředu. Nebo přímo na zadání. Přehrát si, jaké to bylo na začátku. Někdy to pomůže a řešení je pak na nasnadě. Nenudíme se spolu,“ prohlásil s úsměvem zpěvák pro web Prima Ženy.

Syn trpěl těžkými depresemi a skončil v léčebně

Speciální oslavy ke svým půlkulatinám ani k 40. výročí svatby nechystá. S Hanou se mu v manželství narodili syn Mikuláš a dcera Viktorie. Na svou rodinu je velmi pyšný. Manželka ho donedávna na vystoupeních doprovázela jako taneční doprovod, dcera Viktorie v jeho kapele působí jako vokalistka.

Čtěte také: Petr Kotvald o odchodu od Zagorové a Hložka: Bylo to těžké, lidé mi házeli klacky pod nohy

Syn Mikuláš měl v době dospívání vážné zdravotní problémy. Kvůli strachu z maturity a přijímacích zkoušek na AMU začal trpět těžkými depresemi, se kterými skončil v bohnické léčebně. Naštěstí se z nejhoršího dokázal dostat. Dnes žije na samotě, poblíž lesa, kde je mu nejlépe.

Vzpomínky na Hanu Zagorovou

Petr Kotvald svoji kariéru odstartoval v orchestru Karla Vágnera, kde zpíval se Stanislavem Hložkem a Hanou Zagorovou. O třináct let starší zpěvačka ho přijala skvěle. „To bylo víc než splnění uměleckého snu. Bylo to rychlé a opojné. Hana si nás tehdy vymyslela, takže jsme měli hvězdný servis a péči. Žádný pocit outsiderů. Po jejím boku to bylo pět nezapomenutelných let,“ zavzpomínal Petr Kotvald pro web Prima Ženy.

Když se jejich umělecké cesty rozešly, nestýkali se ani jako přátelé. „Popravdě prvních deset let vůbec ne. Byli jsme pohlceni vlastními projekty a prací na sobě. Poprvé jsme se pak pracovně sešli na mém 3000. koncertu, kam jsem ji spolu se Standou Hložkem pozval jako hvězdné hosty a kmotry nového alba,“ prozradil zpěvák. V úvodním videu prozradil, jak se o sebe stará a kdy mu šlo opravdu o život (TopStar, 2016).

Petr Kotvald byl hostem pořadu Povídej na CNN Prima NEWS:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 10. 2024

Něco vám dnes možná zvedne mandle. Vpravo i vlevo se objevují vznětlivé reakce a silné názory. Zkuste se na to podívat s nadhledem. Budete se snažit získat od druhých mimořádnou pozornost, zejména pokud jde o vaše potřeby a emoce. Lidé budou podráždění, ale hádky situaci jen zhorší. Dejte všem trochu času a zjistíte, že se mnohé problémy vyřeší samy.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.