Celebrity

7. října 2024 16:53

Vanesa Havlíková

Petr Nárožný neví, zda se ještě vrátí na jeviště: Léčba chce čas, divadlo mě ale nabíjí

Petr Nárožný (86) před dvěma týdny nešťastně upadl a zlomil si stehenní kost. Od té doby je hospitalizovaný na ortopedii v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně. Pro zpravodajský web iDNES.cz nyní populární herec detailněji promluvil o svém zdraví a prozradil, zda se ještě vrátí na jeviště.

Jsou tomu dva týdny, co Petr Nárožný nešťastně po představení v hotelovém pokoji spadnul a zlomil si stehenní kost. Musel podstoupit operaci a od té doby leží v nemocnici ve Zlíně. Jak se herec po náročné operaci cítí?

Čtěte také: Populární herec Petr Nárožný leží v nemocnici. Po představení ve Zlíně nešťastně upadl

Léčba chce svůj čas, to je asi největší otrava, říká Nárožný

„Už je to mnohem lepší. Operace byla náročná, primář ortopedie a jeho tým odvedli skvělou práci. Začal jsem postupně rehabilitovat, chodí ke mně dvě rehabilitační sestry, jsou bezvadné a na druhou stranu mi nic neodpustí. Žádné ulejvání, hezky jít až na konec chodby, i když se mi nechce. Za týden jsme dokázali slušný pokrok, pravda, krůček na dlouhé cestě, ale lepší se to. Bohužel léčba chce svůj čas, to je asi největší otrava,“ uvedl Petr Nárožný v rozhovoru pro iDNES.cz.

„A pozor, zdravotníci jsou skvělí a profesionální ke všem pacientům. Jestli si někdo myslí, že Pražákovi, který je občas v televizi, věnují lepší péči než ostatním, tak určitě ne! Na zlínské ortopedii se profesionálně léčí, pracuje, děkuje, nešetří úsměvem, nikomu není nic zatěžko. U všech pacientů. Měl jsem štěstí, že mě operovali zrovna tady,“ objasnil známý herec.

Konec s divadlem?

Co se týče rekonvalescence, tak ta nějakou dobu potrvá. Tuší ale herec, jak dlouho? „Rehabilitace není na chvíli, myslím, že minimálně do Vánoc. Budu šťastný, když kolem vánočních svátků vyrazím doma na špacír s francouzskými holemi. Žijete-li komediantský život tak naplno jako já, nevíte, kam dřív skočit a máte navíc spoustu svých individuálních zájmů, je těžké se zastavit. Takže tahle epizoda mi určitě v jedné věci pomůže – zredukovat některé aktivity a věnovat se víc rodině a koníčkům. Showbyznys, pokud tomu tak chceme říkat, je kolotoč, ze kterého se špatně slézá, a ještě hůř se na něj nasedá. A když už tam sedíte a fungujete, sesednout znamená se v životě zastavit. Což tak možná teď dopadne,“ prozradil oblíbený komik.

Na otázku, zda se Petr Nárožný vrátí ještě k divadlu, momentálně nezná odpověď. „S jistotou nevím, mám teď prostě takový pocit a nedokážu odhadnout, jak se vyvine budoucnost. Jsem názoru, že herec může hrát i velmi starý, když je dobře obsazený, ale vždycky v sobě musí mít energetickou převahu nad divákem. Musí z něj jít něco, kdy divák cítí, že představení odehraje suverénně, přestože hraje křehoučkého staříka. Divák se nesmí o herce bát. Mě nic nenutí hrát, kromě vlastní ctižádosti a radosti z toho být mezi lidmi. Jeviště je magický prostor, kde vás během představení všechno přestane bolet, divadlo nabíjí. A když se povede, ten pocit je nádherný. Ten by mi asi chyběl,“ přiznal.

Petr Nárožný v minulém roce oslavil 85. narozeniny:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 10. 2024

Zařízení, na kterém jste závislí ve svém každodenním životě, může dnes náhle selhat. To vás může uvrhnout v paniku, ale nespadněte do této pasti. Zavolejte příteli, který se v těchto věcech vyzná, nebo přivolejte odborníka. V takových chvílích je nejlepší se poruchou netrápit, ale prostě ji co nejrychleji odstranit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.