Petra Nesvačilová dala své dceři dvě zajímavá jména. Jaký je jejich význam?

Herečka Petra Nesvačilová přivedla na svět holčičku. Ve svých 36 letech se tak stala maminkou. Pro svou dcerku přitom vybrala hned dvě zajímavá jména.

Petra Nesvačilová si své první těhotenství náležitě užívala. I když se ho zpočátku snažila tajit, poslední chvíle s těhotenským bříškem pro ni byly nezapomenutelné. S partnerem Tomášem se rozhodli, že si pohlaví miminka prozradit nenechají, a tak bylo až do porodu tajemstvím pro všechny.

Herečka se na sociálních sítích pochlubila roztomilou fotkou z porodnice. Je na ní vidět malinká dětská ručička s růžovým náramkem. „Je tu! Jsme zdraví a šťastní,“ napsala ke snímku. Na Facebooku potom prozradila její celé jméno, které zní Jasmína Rikka Vápeníková. A jaké jsou jejich významy?

Jak se Petra Nesvačilová připravovala na mateřství?

Obě jména v sobě skrývají poselství

Jasmína je perského původu a vedle silné osobnosti znamená také omamnost a krásu květu jasmínu. Nositelka tohoto jména velmi odvážná, energická a jen tak něčeho se nezalekne. Jde si zarputile za svými cíli a dokáže se chopit příležitostí, které se jí v životě naskytnou. Na druhou stranu bývá netrpělivá a kvůli své nedočkavosti často narazí. Jasmína je praktická žena, která však občas sklouzne k materialismu. Největší popularitu podle ČSÚ toto ženské jméno v Česku zaznamenalo v roce 2018.

Mnohem exotičtější Rikka je japonského původu a předurčuje silného a bohatého vládce. Četnost tohoto jména u nás je velice malá. Web Names Folder ho rozebírá také z pohledu numerologie. Podle něj stojí Rikka nohama pevně na zemi, je silná, vizionářská, dobrodružná i spirituální a miluje svobodu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.