Celebrity

18. února 2024 06:00

David Laštovka

Vendula Pizingerová byla nejlepší kamarádka manželovy matky. Ta jejich lásku nesla těžce

Vendula Pizingerová o psychickém zdraví

Životní příběh Venduly Pizingerové, která slaví 52. narozeniny, by vydal na román. Zažila mnoho krásného, ale i hodně zlého. Musela se vyrovnat s bolestnou ztrátou svého prvního manžela, hudebního skladatele Karla Svobody, i krutou smrtí jejich dcery Klárky. Když se dala dohromady s nynějším mužem Josefem, vzbudila tím poprask. Cesta k jejich lásce byla trnitá.

S maminkou svého o 16 let mladšího manžela Josefa bývala Vendula nejlepší kamarádka. Znala ho od jeho devíti let. Když mu bylo osmnáct a poprvé se zamiloval, s jeho tehdejší partnerkou ho dokonce nechala bydlet v domečku na zahradě své vily. Po čase se rozešli a Josef byl z nešťastné první lásky velmi smutný. Jeho matka proto Vendulu požádala, aby si s ním promluvila.

Jenže se stalo to, co nečekal nikdo. Mezi Vendulou a Josefem přeskočila pomyslná jiskra. „Rodina se mnou potom nemluvila několik let. Jeho maminka se mnou nemluvila rok. Po roce mi umřel kamarád, a tak jsem zvedla telefon a zavolala jí s tím, že ji chápu, ale ráda bych se s ní sešla. Tehdy mi řekla, ať jí dám ještě čas, a nakonec se mi asi za měsíc nebo dva ozvala. Tenkrát mi dělalo hrozný problém se jí podívat do očí,“ zavzpomínala Vendula v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Syn se narodil na manželovy narozeniny

I proto ze začátku chtěla vztah s Josefem ukončit. Ten se ale lásky vzdát odmítal. Nakonec ji přemluvil s tím, že je to jejich život a nikdo nemá právo jim do něj mluvit. Všechno dobře dopadlo a mělo až pohádkový konec. V roce 2015 se vzali, Vendula se s Josefovou maminkou usmířila, a dokonce z ní udělala babičku. Pět let po svatbě se jim narodil syn Josef.

Čtěte také: Manžel Venduly Pizingerové prozradil, jak spolu začali chodit. Otestovali se na dovolené

„I když mého syna Jakuba (otcem byl zesnulý hudební skladatel Karel Svoboda, pozn. red.) má můj muž jako svého, moc jsem si přála, aby zažil to, čemu se říká otcovská láska. Nelámala jsem to ale přes koleno a říkala jsem si, že to necháme na vyšší moci. Jsem šťastná, že to vyšlo. Už jenom to, že se narodil na manželovy narozeniny, je prostě neuvěřitelné,“ svěřila se Vendula redaktorovi webu Prima Ženy. Dítě přivedla na svět ve 48 letech, čímž se stala inspirací pro řadu žen, které po čtyřicítce touží po miminku.

„Musím říct, že než se to podařilo, dostávala jsem spoustu rad. Lidé mi doporučovali nejrůznější bylinky, kontryhel a všemožné babské rady. Těch v uvozovkách zaručených zpráv bylo strašně moc. Nakonec tomu náhoda chtěla. Je to především o štěstí, fyzické stránce každé ženy a důležitou roli hraje také psychika. Měly by zůstávat stále pozitivní a nechtít něco za každou cenu. Když někdo něco strašně moc chce a užírá se v tom, obvykle se pak věci nedaří. Všem bych chtěla vzkázat, že mají naději a moc jim přeji, aby to vyšlo,“ vyslala Vendula vzkaz prostřednictvím webu Prima Ženy.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.