Celebrity

26. ledna 2024 10:30

Tomáš Durčák

Pohřeb Jany Hlaváčové. Munzarová dorazila s manželem, rozloučit se přišel i Petr Pavel

Zemřela Jana Hlaváčová

Na den přesně pět let poté, co Jana Hlaváčová přišla o svého manžela Luďka Munzara, bude i její poslední rozloučení v Národním divadle. Do něj se herečce přichází poklonit nespočet kolegů a kolegyň. Někteří u rakve vystoupí i s projevem, další – včetně bývalé první dámy Dagmar Havlové – budou držet čestnou stráž.

Samotný obřad začíná v jedenáct hodin, avšak první smuteční hosté se před Národním divadlem začali scházet už před desátou. Dovnitř se dle harmonogramu dostali až ve čtvrt na jedenáct, načež měli všichni čas v poklidu položit k rakvi s Janou Hlaváčovou květiny a naposledy se jí poklonit.

Jana Hlaváčová roku 2006 získala na DAMU profesorský titul a vyučovala herectví na katedře činoherního divadla. Čestnou stráž u rakve tak budou stát mimo jiné i její studenti. Dále pak kolegové František NěmecJana Boušková či Dagmar Havlová

Mezi prvními příchozími byli herci Petr Kostka (který bude jedním z řečníků na obřadě), Jan Šťastný či Tomáš Töpfer. Následně dorazil také Ivan Trojan, Emília Vášáryová, dcera Jany Hlaváčové Barbora Munzarová v objetí manžela nebo herec Ladislav Frej. Nečekaně se také před budovou Národního divadla objevil prezident Petr Pavel s manželkou Evou.

„S láskou, byla první slova, která mě napadla, když jsem se dozvěděl, že odešla Jana Hlaváčová. Od Jany mám taky dopis, kdy jsi mi ho napsala, když jsem se ocitl v těžké životní situaci. Nezajímala jsi se o nás jen jako o studenty, ale i o lidi,“ řekl během smutečního obřadu u rakve herec Ivan Trojan, který si jako první vzal slovo.

„Helenka vždycky upekla bábovku, my přinesly květiny, které ona milovala, sedli jsme si kolem její postele a povídali jsme si,“ zavzpomínala na své poslední návštěvy u Jany Hlaváčové ve své smuteční řeči Taťjana Medvecká. „Rodina se postarala o dochování Jany i Luďka způsobem, který zasluhuje obdiv a velké uznání. Oba dokonali své životy doma obklopení dokonalou lékařskou péčí, ale hlavně láskou svých blízkých,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.