Celebrity

16. června 2024 09:30

David Laštovka

Únos Rudolfa Jelínka: Děti chystají soud, podle manželky chtějí herce zbavit svéprávnosti

Kolem devětaosmdesátiletého herce Rudolfa Jelínka je hodně rušno. Jeho manželka Martina tvrdí, že ho unesly vlastní děti. Ty hovoří o tom, že tatínek se dostal do hrozivého stavu a bylo nutné zasáhnout. Podle Martiny ale lžou. Kauza směřuje k soudu.

Kauza údajného únosu devětaosmdesátiletého herce nabírá na obrátkách. Jeho děti z prvního manželství si ho odvezly k sobě domů a odmítají ho vrátit zpátky manželce Martině s tím, že situace kolem otce je neúnosná. Martina se obrátila na policii, celá záležitost směřuje k soudu.

ČTĚTE TAKÉ: Herec Rudolf Jelínek byl unesen, tvrdí jeho manželka. Lež, brání se děti z prvního manželství

Na kauzu Rudolfa Jelínka, který po dvou prodělaných mozkových mrtvicích už devátým rokem potřebuje nepřetržitou péči, jako první upozornil Blesk. Martina Růžičková se deníku svěřila, že se musela obrátit na policii, protože je přesvědčená, že jejího manžela by jeho děti vydat měly.

Čekáme na soud, uvedly děti

Hercovy děti Bára a Marek pro redakci CNN Prima NEWS uvedly, že zasáhnout musely, prý ke svému postupu mají důvody. „Já i můj bratr a s námi celé rodiny nemohli již tolerovat zanedbávání péče o našeho tátu. Když už byla situace neúnosná, podali jsme příslušné návrhy k soudu a čekáme na zahájení soudního řízení. Do té doby nenecháme našeho tatínka v závěru jeho života napospas osudu. Ohled na něj nám zatím brání zveřejnit další informace," sdělili dcera Bára a syn Marek.

Jde jim jen o peníze, tvrdí Jelínkova manželka

Hercova o třicet let mladší manželka Martina Růžičková vidí situaci zcela jinak, nařčení zásadně odmítá. „Když jsem si Rudlu brala, věděla jsem, do čeho jdu, jaký je mezi námi velký věkový rozdíl a že se jednou o něj budu muset postarat. A taky jsem se starala, jak nejlíp jsem mohla. Posledních devět let, co potřebuje nonstop péči, nepřetržitě. Kde byly jeho děti celou tu dobu, proč mají najednou starost až teď? Je to od nich podpásovka. Měly to dopředu promyšlené,“ prohlásila Martina Růžičková pro web Prima Ženy s tím, že počítá s tím, že celou kauzu bude muset rozlousknout až soud.

„Jde jim jen o peníze. Asi mají málo. Všechno z jejich strany začalo v době, kdy zjistily, že Rudlovi na péči přispívá Nadační fond Jiřího Menzela. Teď se Rudlu snaží zbavit svéprávnosti, a to jim nedovolím,“ dodala Martina Růžičková s tím, že nevěří, že by hercovy děti měly s tátou jen čisté úmysly.

K soudu se chystá také Ondřej Brzobohatý, který se neshodl s Táňou Kuchařovou:

Sdílejte článek
Štítky policie rodina manželka syn vztah dcera únos herec soud děti Jiří Menzel Rudolf Jelínek Martina Růžičková Martina Růžičková Jelínková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 6. 2024

Berani, vaše flexibilita bude dnes podrobena zkoušce. Možná se budete kroutit a ohýbat, abyste se přizpůsobili konturám dne. Zjistíte, že pokud spojíte síly s mocnými hybateli, uděláte toho poměrně dost a budete úspěšní. Nenechte se zastrašit intenzitou emocí druhých lidí. Sílu naleznete ve svém klidném, uzemněném já.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.