Pondělní večeře odhalí první taktiky. Proč se podle nich Helena ztrapnila?

Prostřeno! S27 (51) - Předkrm zklamal

Soutěž amatérských kuchařů z Ústeckého kraje začíná v pondělí u důchodkyně Heleny. Ta zatají, že je v pořadu podruhé, taktizovat ale nehodlá. Její menu bude podle ostatních až příliš jednoduché, a někteří dokonce míní, že Helena neumí vůbec vařit.

Menu pondělní hostitelky Heleny působí opravdu skromně. Pomazánky, zeleninová polévka, hubník a jablečné lívance soutěžící na první pohled nenadchnou. Však jsou také pěkně vybíraví. Anna soudí, že milovníci masa nebudou spokojení, a Karel dopředu hlásí, že nejí luštěniny, na které má alergii. Škoda, že bude v zeleninové polévce červená čočka. Hostitelka už v Prostřeno! jednou účinkovala, svoji účast si však nechá pro sebe.

Nehodlá sice taktizovat, ale nechce, aby se na ni ostatní dívali jinak. Menu zvolila jednodušší schválně, aby vše stihla. Stejně pak zjistí, že nic není tak jednoduché, jak plánovala. Základ na pomazánky se jí podaří pokazit velkým množstvím hořčice. Těsto na lívance musí dělat nadvakrát, protože do první várky omylem vsype prášek do perníku. Hubník bude připravovat rovnou ve třech verzích – jeden klasický, další s přídavkem slaniny a třetí bude bez hub, ale se zelím. Jak vpodvečer nebo na prima+ uvidíte, hosté usoudí, že měla raději udělat jeden hubník a pořádně.

Podívejte se, jak hostitelka zmatkuje při přípravě předkrmu:

Zdena se těší, až se doma nají

Při prvním setkání Karel zalituje, že není tento týden u stolu více mužů. Když mu hostitelka svěří otevření vína k přípitku, nebude se mu dařit a rozlomí zátku. Helena od soupeřů očekává taktiku – a také se dočká. Při předkrmu se ukáže, jak nároční hosté jsou. „Nelíbilo se mi to vzhledově ani chuťově,“ hodnotí Zdeňka.

Anna očekávala domácí pečivo, pomazánky jí připadají obyčejné. „Předkrm byl hrozně slabý, opravdu nula,“ poznamená. Když se hosté ptají na složení, Helena si nemůže vzpomenout, co všechno do pomazánek dala. Většinou nevaří podle receptů. Po rozpačitě přijaté polévce půjdou hosté šmejdit. Podle Anny je Helenin byt „zapelešený“ a určitě takto neuklízí pořád. Podle Zdeňky je hostitelka sběratelkou věcí, které jen přemísťuje.

Po hlavním chodu bude Anna přesvědčená, že Helena neumí vařit. Hubník považuje za nedopečený a nezajímavý a hostitelka se podle ní svým výkonem ztrapnila. Zdeně připadalo jídlo jako ztuhlá smaženice a na konci večera se bude těšit domů, až se konečně nají. Karel bude mít výhradu k tvrdým houbám a hostitelka jej označí za taktika. A bude mnohem více soutěžících, kteří si toto označení zaslouží.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.