Lukáš kdysi soupeře rozplakal, teď je naštve čekáním. V soutěži vaří podruhé

Všechny díly tohoto týdne od 6. května už nyní na prima+

V úterý se v soutěži amatérských kuchařů z Ústeckého kraje popere s vařením jednadvacetiletý učeň Lukáš. Bude vařit v penzionu a soutěžící se dozví o jeho nelehkém osudu. Při šmejdění také odhalí něco nečekaného.

Na úterního hostitele Lukáše si možná vzpomenete v souvislosti s jeho nelehkým životním osudem. Když vařil v Prostřeno! poprvé, žil v penzionu u kamaráda v malém neútulném pokojíku s umyvadlem přímo v místnosti. Rodiče se o něj nestarali a vyrůstal s babičkou. Po její smrti se dostal do péče bratra. „Ten mě zavedl sem a už jsem zůstal na vlastní noze. S mámou se vídám, tátu neznám,“ popsal Lukáš a svoje soupeřky doslova rozplakal. O první účasti v soutěži Lukáš v pondělí pomlčel.

Čtěte více: Lukáše opustila maminka a žije v malém pokoji. Soupeřky jeho životní příběh rozpláče

Je to z taktických důvodů. Nechtěl, aby si soutěžící mysleli, že má nějakou výhodu. Při minulé účasti byl na sdíleném prvním místě, i když pokazil polévku. Epizodu si můžete pustit na prima+ stejně jako všech pět dílů tohoto týdne. Po příchodu se soutěžící podiví, proč se vaří v penzionu. Nakonec usoudí, že má Lukáš asi malý byt. Na hostiteli bude znát nervozita, protože nestíhá. Jako první půjdou soutěžící šmejdit.

Co objeví soutěžící při šmejdění? Podívejte se na video:

Nekonečné čekání zkazí zážitek z jídla

Lukáš jim toho moc nepřipraví. Učebnice ze školy a ruličky z jeho první účasti v Prostřeno! Jedině Tomáš zná zadání úkolu týdne, kterým je šumajzl. Proto si ostatní myslí, že jim Lukáš schválně prozradil, že mají připravit jídlo se strouhankou. „Proč to těm soupeřům usnadnil? Já jsem tu výhodu neměl,“ začne se rozčilovat Tomáš. Z taktických důvodů nechce prozradit, jaký je úkol týdne, ale strouhanka to není.

Lukáš soutěžícím připraví variaci pomazánek s domácím chlebem, staročeskou česnečku, kuřecí závitek se šťouchanými brambory a tvarohový závin. Soutěžící mají při předkrmu spoustu otázek. Lukáš jim řekne, že bydlí s kamarádem, v jehož penzionu vařil minule. Pomazánky budou chuťově v pořádku, všem bude vadit přemíra česneku v polévce. Nejhorší na úterním večeru bude čekání. Všichni budou znudění a neodpustí hostiteli nic. Když je tu podruhé, měl by podle nich být lépe připravený.

Na hlavní chod se bude čekat hodinu. Jídlo ovšem bude v pořádku. Jestli to soutěžící zohlední při bodování, uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovkách. Při jídle Lukáš povypráví svoje rodinné peripetie a všichni pochopí, že má od života docela naloženo. Podaří se mu vyhrát i tentokrát?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.