Poslední chvíle před smrtí: Znásilněná Nela si stěžovala na infekci v noze

Nela Moravcová poskytla exkluzivní zpověď

Po řadě těžkých a traumatických zkušeností zemřela v pátek Nela Moravcová. Talentovaná fotografka s citlivou duší vyprávěla svůj příběh, který černou kapitolu začal psát v roce 2017. Tehdy Nelu brutálně znásilnil její soused. Následovalo několik pokusů o sebevraždu. Nyní Nela opustila navždy tento svět. Osudnou se jí stala infekce v noze.

Nela Moravcová je pravděpodobně nejznámější obětí znásilnění v Česku. Statečná žena se v loňském roce nebála o svých strastech veřejně promluvit, a tím dodat slova podpory a sílu ostatním, kteří si podobně hrůznými zážitky též prošli. V případě znásilnění totiž zdaleka nejde jen o zranění fyzická, ale hlavně o šrámy na duši. Oslabená psychika společně s oslabeným zdravím nicméně v pátek zapříčila to, že ač Nela pomáhala ostatním, jí již nikdo pomoci nedokáže.

Nela Moravcová měla šrámy nejen na těle

Brutální znásilnění, kdy šlo ženě dokonce o život, ji dohnalo až k pokusu o sebevraždu. V zoufalství vyskočila z okna ve čtvrtém patře. Právě tento incident Nelu upoutal na invalidní vozíček a zanechal ji s vícero negativními zdravotními následky. Psychoterapeutická podpora přitom Nele nechyběla. Nebyla však dostatečná.

„Měla jsem medikaci, ale léky nejsou řešení, je to berlička. Myslím, že to nebylo dostatečné. Myslela jsem si, že to zvládnu sama, ale psychoterapie je bohužel velmi potřeba,“ řekla s odstupem pro CNN Prima NEWS. Že psychoterapeutická péče rozhodně nebyla dostatečná, se potvrdilo v prosinci loňského roku, kdy se Nela opět pokusila o sebevraždu a spolykala hrst prášků na spaní. Ze spárů smrti ji tehdy zachránil kamarád, kterému po činu zavolala.

Amputace, nekróza a infekce

Podlomená psychika i zdraví ale nakonec bohužel udělaly své. Podle informací webu eXtra.cz bojovala Nela v posledních týdnech s infekcí. Začátkem dubna byla Nele operována rána v noze, kdy jí lékaři odstranili nekrózy a v souvislosti s infekcí nasadili léčbu antibiotiky. „Sobotní výlet jsem si představovala kapku jinak než na chirurgii. Museli mi ihned odříznout přes dva centimetry nekrózy. Infekce, antibiotika, teploty a čas trávený jenom v posteli,“ popsala Moravcová.

A právě celková sepse organismu měla být příčinou jejího skonu. Jak píše deník eXtra.cz, Nela Moravcová měla podstoupit amputaci nohy a dva dny po zákroku měla ve svých 31 letech podlehnout celkové sepsi organismu.

Blízcí Nely Moravcové vyzvali na Nelině profilu na Instagramu k respektu soukromí:

„Se zármutkem oznamujeme, že nás v pátek 22. dubna ve večerních hodinách, po krátké a intenzivní nemoci, opustila Nela. Prosíme o tichou vzpomínku a respekt k soukromí truchlící rodiny a nejbližších.

Zdroj fotek: Nela Moravcová dříve poskytla souhlas se zveřejněním

Sdílejte článek
Štítky smrt Instagram sebevražda znásilnění infekce CNN Prima NEWS úmrtí Česko nela moravcová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.