Celebrity

25. dubna 2022 20:15

Josef Šťastna

Nela Moravcová prohrála poslední boj. Žena, kterou znásilnil soused, zemřela

Nela Moravcová poskytla exkluzivní zpověď

Nelu Moravcovou v roce 2017 brutálně znásilnil a téměř zavraždil soused. O dva roky později se pokusila o sebevraždu skokem z okna. V pátek 22. dubna osudem těžce zkoušená žena zemřela. Bylo jí 30 let.

„Se zármutkem oznamujeme, že nás v pátek 22. dubna ve večerních hodinách, po krátké a intenzivní nemoci, opustila Nela. Prosíme o tichou vzpomínku a respekt k soukromí truchlící rodiny a nejbližších.“

Tak zní smutný status, který se objevil na instagramovém profilu ženy, která téměř zemřela už v roce 2017.

Osudný den na Nelu Moravcovou zazvonil soused s tím, že jde vyrovnat dluh jejímu příteli, který tehdy nebyl doma. Když mu otevřela, hned jí přiložil 21 centimetrů dlouhý nůž pod krk.

Dusila se a cítila se jako ve filmu

„Měla jsem pocit, že je to jen ve filmu. Zároveň jsem hned začala přemýšlet, jak se zachránit,“ promluvila Nela pro CNN Prima NEWS o děsivé zkušenosti. Útočník ji pak odtáhl do bytu a tam ji brutálně znásilnil.

Ačkoli bylo napadení původně považováno za znásilnění, později ho soud překlasifikoval na pokus o vraždu. „Měla jsem velmi vážná zranění. To nejhorší byla zlomená jazylka, tudíž jsem byla ve fázi dušení a od smrti mě dělily jen desítky minut, “ vysvětlila tehdy otevřeně Nela.

Z traumatické zkušenosti se nedokázala sama dostat, noční můry ji dohnaly k pokusu o sebevraždu. Skok z okna přežila, ale skončila na vozíčku. Pomohla jí veřejnost, podařilo se vybrat na nákladné rehabilitace a Nela se pomalu začala vracet do života. Začala také navštěvovat diskuzní pořady a vyprávěla o svém osudu.

Když už se zdálo, že v životě najde i světlejší okamžiky, objevila se na jejích sociálních sítích smutná zpráva. Nela Moravcová v pátek odešla z tohoto světa.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.