Celebrity

7. června 2022 09:17

Tomáš Durčák

Předčasný úprk Harryho a Meghan z Británie. Viděla královna pravnučku Lilibet?

Tomský o královně Alžbětě II. i Harrym a Meghan

Zatímco se celá Británie za přihlížení zbytku světa radovala ze 70 let královny Alžběty II. na trůnu, na pozadí oslav běžel v tomto kontextu poměrně malicherný příběh. Poprvé jsme mohli sledovat reálné následky rebelie Harryho a Meghan. A spekuluje se, že byť si svůj osud sami vybrali, jejich trucování vůči královně pokračovalo i tento víkend.

Vůbec největší spekulace nebyly rozvířeny okolo samotného prince a jeho americké choti Meghan, ale okolo jejich roční dcerky Lilibet. Ta budí pozornost už od svého narození. Už krátce poté, co přišla na svět, zdroje blízké Harrymu a Meghan tvrdily, že královna svou novorozenou pravnučku viděla aspoň skrz videohovor. Jen o pár dní později však zdroje přímo z královského dvora britskému tisku potvrdily, že k ničemu takovému nedošlo.

Spekulovalo se rovněž o tom, že Harry a Meghan se královny vůbec nezeptali, zda mohou pro svou dceru použít jméno Lilibet (jímž rodina královnu oslovovala, když byla ještě malá). Byť právní firma zastupující rebelující královský pár žijící v Kalifornii tuto zprávu dementovala a veškerá média, která ji publikovala, obeslala napomenutím, že jde o lživou informaci, zdroje ze samotného královského paláce hovořily jasně.

Po dříve hvězdném páru ani vidu, ani slechu

No a dnes jsme v podobné pozici potřetí. Harry totiž při příležitosti královnina platinového jubilea na trůnu přivezl domů ukázat Lilibet – která zrovna v onen slavnostní víkend slavila své roční narozeniny – babičce vůbec poprvé.

Nikdo jsme samozřejmě neviděli za objektivy fotoaparátů a majestátní, hrubé a bohatě vyšívané závěsy zámků a hradů patřících královské rodině, nicméně lze konstatovat, že Harry a Meghan se samotnými oslavami mihli pouze jako stín.

Jejich jediné oficiální vystoupení na veřejnosti proběhlo v pátek na tradiční bohoslužbě díkůvzdání, načež se po čtvrtečním příletu měli v neděli krátce po poledni opět odebrat zpět do Kalifornie. Nezúčastnili už se tak Platinové jubilejní slavnosti, která byla vyvrcholením a ukončením čtyřdenních oslav.

Nová oficiální fotka Lilibet, avšak bez královny

V důsledku tak nebyli oficiálně přítomni na žádné z klíčových součástí oslav, což plně ukázalo, jak dramatický je jejich ústup ze světla královských reflektorů poté, co se rozhodli vzdát svých královských povinností a prchnout za klidnějším životem do Kalifornie.

Absence jakýchkoli oficiálních fotografií samozřejmě vybízí k jedné zásadní otázce – podařilo se královně, která měla vypjatý program a zároveň se během víkendu potýkala s drobnými zdravotními potížemi, vůbec sejít se svou roční pravnučkou Lilibet?

Spekulace včera ještě více rozvířila skutečnost, že Harry a Meghan zveřejnili nový – teprve druhý – snímek Lilibet. Má jít o narozeninovou fotografii pořízenou ve Frogmore Cottage, kde byli během své přítomnosti v Británii ubytováni. Společný snímek královny s pravnučkou, na který mnozí stále čekají, však zatím chybí.

Královna prý Lilibet viděla, ale…

Britský deník Independent nebo americký Us Weekly již přišli s tím, že dle jejich zdrojů se královna někdy během víkendových slavností měla s malou Lilibet konečně poprvé osobně setkat. Na její narozeninové oslavě to však být nemělo. Je proto otázkou, jak dlouhé toto shledání ve skutečnosti bylo a zda Alžběta vůbec měla čas si svou nejmladší pravnučku pochovat. Je tedy jasné, že dokud se nedočkáme ideálně oficiální fotografie královny s Archiem a Lilibet, nebudou zákulisní informace o tom, že se královna s Harryho potomky setkala, stačit.

Úprk, který Harry a Meghan v neděli před zlatým hřebem královniných oslav předvedli, by naznačoval, že se zřejmě v princově rodné zemi příliš vítanými necítili. To je na druhou stranu ze strany rodiny více než fér. Zvlášť poté, co princ Harry na začátku letošního roku veřejně prohlásil, že se v Británii „necítí bezpečně“.

Princ se svou chotí ostatně jasně naznačili, že je královský dvůr vůbec nezajímá a chtějí si žít za mořem svým vlastním životem. Očekávat v takovém případě, že by je královna chtěla mít po svém boku na balkoně nebo kdekoli jinde při oslavách, by tak bylo zcela pošetilé.

Sdílejte článek
Štítky Alžběta II. princ Harry Meghan Markle princ Archie Lilibet Diana pravnučka Britská královská rodina

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.