Celebrity

4. června 2022 15:20

Vanesa Havlíková

Modrá elegance a šperk po Dianě. Čím na oslavách Alžběty II. zaujaly ženy z její rodiny?

Historik Kovář o britské královské rodině

Britská panovnice královna Alžběta II. letos slaví 70. výročí svého panování. Při této příležitosti se na veřejnosti objevila také celá královská rodina. Pokaždé když se její členové ukážou před lidmi, velký důraz je kladen právě na oblečení. Komu to tentokrát slušelo nejvíce a jaký outfit byl ten nejpovedenější?

Většina členů královské rodiny, konkrétně vévodkyně Camilla (74), všichni tří potomci Kate (40) a Williama (39), i samotná královna (96), vsadili na nejrůznější odstíny modré. Vévodkyně Kate pak zvolila elegantní bílý model od jednoho z nejvýznamnějších britských módních návrhářů.

Kate v náušnicích po zesnulé princezně Dianě

Vévodkyně z Cambridge je mezi lidmi známá svým přístupem k šatníku. Kate má v oblibě udržitelnou módu a její vášeň k recyklování staršího oblečení se projevila i během úvodního ceremoniálu. Na sebe si oblékla bílé sakové šaty od britské módní značky Alexander McQueen, které doplnila o elegantní klobouk Philipa Treacyho a safírovo-diamantové náušnice po zesnulé princezně Dianě (†36).

Královna zvolila blankytně modrou

Panovnice Alžběta II. se během oslav svého jubilea objevila na balkoně Buckinghamského paláce v kabátku světle modré barvy s bílými nášivkami a k tomu zvolila klobouk, který do puntíku ladil se zbytkem outfitu. Oděv doladila o světle modré rukavičky, perlový náhrdelník, náušnice a brož.

Meghan skrytá v temnotě

Některé možná mohlo překvapit, že na ceremoniál dorazila i samotná Meghan v doprovodu manžela Harryho. Fotografové pár stihli zachytit v autě a v okně Buckinghamského paláce. Meghan při oslavách platinového jubilea nezklamala a vynesla skvěle padnoucí tmavě modré šaty, které doplnila velkým kloboukem se stuhou, jež k šatům perfektně ladila.

Dokonalá elegance Camilly

Vévodkyně z Cornwallu Camilla (74) je známá svou výjimečnou elegancí. Manželka prince Charlese Camilla dle magazínu People protentokrát zvolila pruhované modro-bílé šaty od návrháře Bruce Oldfielda a k tomu opět pokrývku hlavy od irského kloboučkáře Philipa Treacyho.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie Anglie oslavy Alžběta II. móda Meghan Markle královská rodina jubileum ceremoniál slavnost Camilla, královna-manželka Catherine, princezna z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.