Nuda, nebo zábava? Pravnoučata Alžběty II. při oslavách vzbudila rozruch

Oslavy v Británii jsou zatím velkolepé, popsal Svoboda a zmínil detaily

V rámci velkolepých oslav 70 let Alžběty II. na trůnu se v Anglii sešla celá královská rodina. Přestože všichni její členové musí dodržovat striktně daná pravidla společenského chování, pro děti to často neplatí. Jejich vtipná gesta a výrazy se zkrátka uhlídat nedá. Fotografům se tak podařilo zachytit spoustu zajímavých a vtipných momentů.

Královna Alžběta II. (96) sedí na trůně už 70 let, což z ní dělá nejdéle vládnoucí britskou panovnici. Velkolepé oslavy tohoto platinového jubilea odstartovaly tradičním průvodem Trooping the Colour, během kterého se královská rodina objevila na balkoně Buckinghamského paláce. A nechyběla ani pravnoučata Alžběty – princ George (8), princezna Charlotte (7) a malý princ Louis (4), kteří se v kočáře vezli spolu se svou matkou vévodkyní Kate Middleton (40) a manželkou jejich dědy prince Charlese (73) – vévodkyní Camillou (74).

Všechny děti si pozornost davů náležitě užívaly a moc jim to slušelo. Základní barvou všech byla modrá. Princezna Charlotte na sobě měla modré šatičky, nejmladší Louis měl námořnický oblek a princ George slušivý oblek s modrou kravatou. Jak už to tak ale bývá, pro malé děti občas něco jako etiketa přestane existovat. Fotografové tak zachytili vtipné grimasy dětí, které se v rámci oslav občas nudily nebo zkrátka jen upřímně reagovaly na to, co se dělo v jejich okolí.

Velkolepých oslav se účastnila i Meghan Markle se svým manželem princem Harrym. Jednalo se tak o první královskou akci, na níž tito dva byli přítomni od doby, kdy se před dvěma lety vzdali svých královských povinností. Na následujících fotkách můžete vidět, jak roztomile interagují s ostatními dětmi.

Naposledy vystoupil princ Harry s manželkou Meghan na ikonickém balkoně v roce 2019 a ani jejich tehdejší přítomnost se neobešla bez skandálu. Zatímco všichni členové rodiny pozorně sledovali přehlídku, bývalá americká herečka se několikrát otočila na svého muže. Podle expertů na odezírání ze rtů reagoval princ Harry opakovaným napomenutím, aby se otočila. „Otoč se a dívej se,“ měl tehdy podle webu Daily Star říct vévoda své partnerce. Ta se poté sice zatvářila vážně, ale manžela nakonec poslechla.

Sdílejte článek
Štítky děti Anglie britská královská rodina oslavy Alžběta II. princ Harry Meghan Markle královna Alžběta II. princ Louis princ George Princezna Charlotte slavnost Camilla, královna-manželka Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge Princ Harry Princ William

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.