Premiéra seriálu Pobřežní stráž: Vody Bodamského jezera místem závažných zločinů

Život zalitý sluncem

Bodamské jezero je nejen nádhernou přírodní podívanou obklopenou majestátními Alpami, ale také místem složitých mezilidských vztahů a napínavých kriminálních případů. Zjistí to i Floriane Daniel coby vyšetřovatelka Nele, jež se vrací zpět do rodného města. A jednoduché to mít rozhodně nebude. Nenechte si ujít premiérové díly nového seriálu Pobřežní stráž od 14. srpna každý den odpoledne na Prima KRIMI.

Fascinující scenérie Bodamského jezera, jež omývá hranice čtyř evropských států, se stává dějištěm mnoha kriminálních intrik, které musí vyřešit Pobřežní stráž. Hlavní vyšetřovatelka Nele Fehrenbachová (Floriane Daniel) přijíždí i se svými dětmi kvůli soukromým peripetiím zpátky do rodného kraje, kde přijme pozici nové velitelky celého týmu. Vstup do další životní etapy ale bude pěkně náročný a neusnadní jí ho ani ambiciózní kolega Andreas Rambach (Ole Puppe), jenž si brousil zuby na její místo.

Klid jí nedopřeje ani pedantský důstojník Pirmin Spitznagel (Simon Werdelis). Naštěstí je tu i sympatická mladá kolegyně Julia Demmlerová (Wendy Güntensperger) a kapitán švýcarské pobřežní stráže Adrian Aubry (Martin Rapold), který v Nele vyvolává tak trochu jiné pocity – za hranicí oficiálních styků.

Seriál Pobřežní stráž je ideální podívanou pro ty, které už nebaví případy z přelidněných ulic rušných velkoměst. Vaši pozornost strhnou nejen investigativní příběhy a dramatické vztahy, ale i dechberoucí příroda, podmanivé okolí Bodamského jezera a bouřlivé a věčně proměnlivé alpské počasí. Právě toto prostředí, které se stane rejdištěm intrik a závažných zločinů, si vás dozajista podmaní.

Zajímavosti o seriálu Pobřežní stráž

  • Německý kriminální seriál Pobřežní stráž byl poprvé uveden na televizní obrazovky 17. ledna 2017. Zatím vzniklo šest sérií, které mají celkem 56 epizod. Nové díly se připravují.
  • Pobřežní stráž volně navazuje na úspěšný seriál Místo činu.
  • Seriál se natáčí v německých městech Kostnice a Radolfzell, které leží na březích Bodamského jezera. Natáčení probíhá také na mnoha dalších místech v okolí jezera.
  • Policejní stanice Pobřežní stráže je ve skutečnosti klubovna, ve které sídlí klub vodních sportů.

  • První tři řady mají po osmi epizodách.
  • Seriál nechtěně proslul tím, že jeho hrdinové mají na uniformách špatně označenou hodnost.
  • Díky úspěchu Pobřežní stráže měl v roce 2020 premiéru nový seriál WaPo Berlin (Pobřežní stráž Berlín). Zatím vznikly dvě série.
  • V roce 2022 měl premiéru další nový seriál WaPo Duisburg (Pobřežní stráž Duisburg).

Herci v hlavních rolích

Floriane Daniel

Německá herečka se narodila 17. září 1971 v Berlíně. Zahrála si v seriálech Pobřežní stráž, Případ pro dva, Dům plný zvířátek nebo Kriminálka Berlín. Narodila se jako první ze sedmi sourozenců. K herectví poprvé přičichla během školní docházky na několika různých waldorfských školách v Západním Berlíně. Vystudovala herectví v Hamburku. V roce 2002 se jí narodila dcera.

Ole Puppe

Německý herec se narodil 6. srpna 1969 ve městě Kelkheim. Zahrál si v seriálech Pobřežní stráž nebo Místo činu. Vystudoval zpěv (tenor a baryton) a umí hrát na violoncello, kytaru, klavír a bicí. Jeho manželkou je herečka Bernadette Heerwagen, se kterou má dvě dcery.

Simon Werdelis

Německý herec se narodil v roce 1990 ve městě Neustadt an der Weinstrasse. Zahrál si v seriálu Pobřežní stráž. Vystudoval herectví na Mozarteu v Salcburku. Často vystupuje v divadle. Žije v Mnichově.

Wendy Güntensperger

Švýcarská herečka se narodila 21. září 1993 v Curychu. Má tři starší sourozence. Zahrála si v seriálu Pobřežní stráž. Vystudovala Evropskou školu filmového herectví v Curychu.

Martin Rapold

Švýcarský herec se narodil 23. srpna 1973 ve městě Schaffhausen. Zahrál si v seriálech Pobřežní stráž, Místo činu nebo Důkaz na dosah. Vystudoval herectví na EFAS (European Film Actor School) v Curychu. Jeho bratrem je herec Patrick Rapold.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima kriminální seriál Alpy místo činu Prima Krimi kriminální případy Bodamské jezero Pobřežní stráž seriál Pobřežní stráž Floriane Danielová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.