Prima KRIMI uvede 4. řadu mysteriózního detektivního seriálu Purpurové řeky

Purpurové řeky sledujte v sobotu na Prima KRIMI

Vrah s bizarním uměleckým vkusem řádící na konzervatoři. Monstrózní zabiják, který je křížencem člověka a hyeny. Smrtící hra zvrhlých voyerů. Záhadně mizející vězni. To jsou nové případy Niémanse a Delaunayové, které představí čtvrtá řada napínavého a tajuplného krimiseriálu Purpurové řeky od 30. března každou sobotu ve 20:15 na Prima KRIMI.

Neohrožení, odvážní a geniální policejní detektivové Pierre Niémans (Olivier Marchal) a Camille Delaunayová (Erika Sainte) se specializují na vyšetřování zvlášť hrůzostrašných zločinů, ke kterým dochází v zapadlých a temných koutech Francie.

Často při pátrání narazí na záhadné okolnosti a tajuplné místní pověry. Ve čtvrté sérii zamíří do exkluzivního prostředí výtvarného institutu, kde řádí vrah s bizarním vkusem. Vydají se do městečka, ve kterém údajně zabíjí monstrózní kříženec člověka a hyeny. Vyšetřují smrtící hru zvrhlých voyerů. A dokonce zavítají do přísně střežené věznice pro nejnebezpečnější psychopatické zločince, kteří dostávají neobvyklou léčbu a za záhadných okolností mizí. Mysteriózní detektivní seriál Purpurové řeky vznikl na motivy knižních bestsellerů spisovatele Jeana-Christopha Grangého a volně navazuje na filmové thrillery Purpurové řeky a Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy.

Tento napínavý a nervy drásající kriminální seriál se odehrává v temném světě strašlivých zločinů a nevysvětlitelných jevů. Hlavní hrdinové vyšetřují drastické zločiny, s nimiž si místní policejní služebny neví rady. Setkávají se přitom nejen s hluboce zakořeněnými tradicemi, ale i náboženskou vírou a předsudky. Niémans a Delaunayová odhalují tajuplnou francouzskou historii a ať už stojí před sebevětší záhadou, nakonec vždy najdou smysluplné vysvětlení. A přestože Niémanse a Delaunayovou dělí věk i pohlaví, společně jsou jako dvě různé tváře jediného geniálního detektiva. Jsou neústupní, neúnavní, sympatičtí, schopní a nebezpeční. A na stopě vraha je nic nezastaví!

5 zajímavostí o seriálu Purpurové řeky

  1. Francouzská televizní mini série Purpurové řeky měla celosvětovou premiéru na podzim 2018. Zatím vznikly čtyři série a celkem 32 devadesátiminutových epizod.
  2. Aktuální čtvrtá série Purpurových řek měla premiéru v září 2022. Seriál volně navazuje na film Purpurové řeky z roku 2000 a jeho pokračování Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy.
  3. Ještě před uvedením filmu Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy v roce 2004 se plánoval třetí díl, na který ale nakonec nedošlo. Místo toho bylo už v roce 2005 oznámeno, že Purpurové řeky budou pokračovat v podobě televizního seriálu. Jeho realizace nakonec zabrala asi deset let.
  4. Purpurové řeky vymyslel spisovatel a producent Jean-Christophe Grangé, který je také autorem románu, jenž se stal předlohou prvního filmu.
  5. Jean-Christophe Grangé si původně představoval, že si hlavní roli detektiva Niémanse znovu zahraje Jean Reno – stejně jako ve filmu Purpurové řeky a jeho pokračování Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy. Ale ostatní producenti nesouhlasili, protože Reno je podle nich moc starý.

Postavy a herci v hlavních rolích

Pierre Niémans (Olivier Marchal)

Starý a zkušený policajt je oficiálně v důchodu a vyučuje na policejní akademii. Ale ve skutečnosti spolupracuje s Oddělením pro vyšetřování násilných zločinů. Má 55 let, je svobodný a bezdětný. Je pragmaticky založený: díky pesimismu si udržuje odstup, díky optimismu vydrží dál bojovat se zločinem. Mívá tendenci tíhnout k mírně nadpřirozeným vysvětlením.

Camille Delaunayová (Erika Sainte)

Mladá policejní vyšetřovatelka vyrůstala jako problémové dítě ulice. Má 32 let a už čtyři roky působí u policie na oddělení vražd. S Niémansem se zná z dob studií na policejní akademii. Podařilo se jí samotné vyřešit několik složitých případů, takže jí nadřízení promíjejí určité problémy s autoritami. Na obětech jí záleží víc, než je ochotna přiznat.

Děj epizod 4. řady

Černá duše

Vyšetřovatelé Pierre Niémans (Olivier Marchal) a Camille Delaunayová (Erika Sainte) jsou povolání k případu vraždy v Institutu výtvarných umění Malpas. Mrtvolu místního studenta našli viset přímo před obrazem pomalovaným jeho krví. Zkušení detektivové se v bizarním uměleckém prostředí rychle zorientují a takřka okamžitě začínají podezírat lektorku oběti Ariane Maubertovou. Mají k tomu hned několik pádných důvodů: Ariane je ve skutečnosti kontroverzní umělkyní známou jako Lilith, která založila malířský směr, jenž se snaží zachytit temné stránky lidské duše. A ví se o ní, že aby uvolnila jejich tvůrčí energii, snaží se studenty tlačit až na hranici jejich možností. Ale čím lépe ji Camille poznává, tím více odhaluje komplikovanou ženskou osobnost, jež má k provokativní a drásavé umělkyni nečekaně daleko. Niémans se mezitím snaží odhalit tajemství celého Institutu. Netrvá dlouho, umírá další student a vrah přímo kopíruje svébytný umělecký styl Lilith.

Hyena

Za prudkého deště si osamocený autobus opatrně probíjí cestu temnou nocí. Veze dospělé i děti, kteří se po dlouhém dni vrací domů. Najednou na něco narazí. Řidič zjišťuje, že někdo nastražil na cestu past a všechna kola autobusu jsou proražená. Zatímco se snaží zjistit, co se přesně stalo, ze stínů najednou vystoupí tajemná postava. A zaútočí. Překvapenému řidiči se do stehna zarývají kovové drápy. Jenže autobus byl zastaven přímo na železničním přejezdu a zrovna jede vlak. Srážka je nevyhnutelná… Vyšetřovatelé Pierre Niémans (Olivier Marchal) a Camille Delaunayová (Erika Sainte) přijíždí do malého zapadlého městečka, aby pomohli celou tragédii objasnit. Během jejich práce umírají další z obyvatel městečka. Zdá se, že všechny oběti měly v minulosti nějaké problémy se zákonem. A že se na ně tajuplný vrah zaměřil, aby se pomstil. Ale kdo a proč zabíjí? Zatímco se to Niémans a Camille snaží zjistit, mezi místními obyvateli nezadržitelně stoupá nervozita.

Poslední vlna

Policejní vyšetřovatel Pierre Niémans (Olivier Marchal) dostává neobvyklý úkol. Nebezpečný vězeň Cernac, který zabíjel své oběti lukem a šípy, se dobrovolně přihlásil do speciálního programu na výzkum léků. Má však podmínku: chce, aby ho během převozu Niémans doprovázel, protože to byl právě on, kdo ho kdysi dopadnul a zatknul. Niémans tuší, že je to past. Přesto souhlasí. Ale přizve na pomoc kolegyni Camille Delaunayovou (Erika Sainte). Když dorazí do přísně střežené věznice pro psychopatické zločince, kde výzkum probíhá, čeká je překvapivé zjištění: vězni za záhadných okolností mizí – neznámo kam. Vyšetřovatelům je hned jasné, že jejich pobyt na tomto zvláštním místě bude trvat déle, než si původně mysleli. A zároveň tuší, že Cernac má od začátku jediný cíl: uprchnout na svobodu.

Tajemství chtíče

Uprostřed trosek opuštěné zříceniny hradu je nalezeno tělo ženy. Je naaranžováno neobvyklým způsobem, který připomíná krvavou scénu z řecké antiky. Jako první byla na místě činu policistka Chloé, která je bývalou parťačkou vyšetřovatelky Camille Delaunayové (Erika Sainte). Mrazivá scéna je pro ni jako nějaký přízrak z minulosti. Před dvanácti lety byl za podobný zločin zatčen a odsouzen její otec, jenž si odpykává trest v nedaleké psychiatrické léčebně. Chloé požádá o pomoc nejen Camille, ale i psychiatričku Évu, se kterou se zná už od dětství. Společně se noří hluboko do dosud nepoznaného světa voyeurismu a sexuálních deviací.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima kriminální seriál vrah premiéra Prima Krimi Purpurové řeky Erika Sainte Olivier Marchal

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.