Celebrity

15. září 2023 18:45

redakce Prima Ženy

Majer při natáčení pokračování detektivní love story vsadil na termoprádlo, Rybová na vrstvy

Premiéra 2. řady seriálu Zákony vlka v sobotu ve 20.15 na Primě

Stanislav Majer s Lindou Rybovou točili promrzlí na kost. Zatímco první série úspěšné detektivní love story se natáčela ve slunných letních měsících, ta druhá herce i štáb vrhla do třeskuté zimy. Jak představitelé hlavních rolí snášeli krušné podmínky natáčení?

Detektivní seriál Zákony vlka, který televize Prima s úspěchem uvedla letos na jaře, má pokračování. Nové díly, které na pozadí osmi kriminálních příběhů vypráví love story bývalého zloděje Roberta (Stanislav Majer) a jeho osudové lásky Sáry (Linda Rybová), na první sérii přímo navazují.

„Propuštěný trestanec a nájemní zloděj Robert Černý, který se v první sérii vydával za policistu Šimona Wilka, musel kvůli vývoji událostí opustit Smrkovec a nějaký čas se skrývat. Nyní se vrací zpět v souvislosti s krádeží vzácných křesťanských relikvií, ze které je podezřelý, a také proto, aby uzavřel svoji temnou minulost, protože stále platí, že staré hříchy mají dlouhé prsty...,“ přibližuje příběh druhé řady seriálu jeho spoluautorka a producentka Gabriela Erleová.

Zákony vlka 2 nabídne Prima divákům už tuto sobotu 16. září ve 20:15. S týdenním předstihem mohou seriál sledovat i uživatelé prima+. V den televizního uvedení, 16. září, uživatelé budou moci zhlédnout první dva díly, po jednom pak další sobotu, čímž oproti televizním divákům dostanou týdenní náskok v příběhu.

Podívejte se už nyní na exkluzivní ukázku:

Majer vsadil na kvalitní temoprádlo

Zatímco první série se odehrávala v letních měsících, nové díly se natáčely v tuhé zimě a autoři opět využili zásadně reálných prostředí a divoké přírody. „Zimu zvládám dobře, koupil jsem si kvalitní termoprádlo. Ty největší mrazy jsme zažili na začátku natáčení. Pro mě je ale možná horší to horko, před ním neutečete, v zimě se dá zahřát,“ zavzpomínal pro web Prima Ženy na natáčení Stanislav Majer, který do druhé řady seriálu vstoupil bez váhání.

„Ohlasy na první sérii byly dobré, čísla mluvila pozitivně a mojí mamince se to líbí, to považuji za bernou minci,“ uvádí s úsměvem Majer a poodhaluje příběh své postavy v nových dílech. „Robert se vrací do Smrkovce hlavně proto, že Sára a její rodina jsou v ohrožení a on má dojem, že jí má být nablízku a zachraňovat ji. Jejich vztah se prohlubuje. Hlavním motivem bude stejně jako v první sérii hledání brože. Kde nakonec skončí, to už se musí divák dozvědět z příběhu,“ dodává Majer, o němž je známo, že by si nejraději všechny kaskadérské scény natáčel sám.

Nebude to jednoduchá love story, naznačuje Rybová

Majerova seriálová partnerka Linda Rybová má na natáčení druhé série Zákonů vlka trochu jiné vzpomínky. „Byla strašná zima. Jsem hrozně zimomřivá. První dny byly šílené, točili jsme hodně v exteriérech, zima byla brutální, i když jsem na sobě měla pět termoprádel a tisíc svetrů,“ říká s trochou nadsázky Linda Rybová. Jako ostřejší hodnotí i děj druhé série. „V druhé sérii se přiostří. Staré zločiny se vracejí na plné čáře a pro moji postavu Sáry to budou komplikované chvíle. Manžela má ve vězení, Robert se vrací, chvíli spolu jsou, chvíli ne. Nebude to jednoduchá love story,“ naznačuje herečka.

Poslechněte si celý rozhovor s Lindou Rybovou o zákulisí natáčení Zákonů vlka 2:

Zřejmě nejtěžší podmínky pro práci měl Martin Donutil. Coby policejní technik Hampl oblékal bílý hygienický overal, který se ukázal jako nevhodný do každého počasí. „Než jsme začínali točit, říkal jsem si, že to bude bomba, bude začínat jaro, bude tak akorát hezky. Mýlil jsem se. Byla strašná zima nebo hustě pršelo, a tak jsem vzpomínal na minulé natáčení ve vedru. Bývám celý zapnutý v bílém ochranném overalu, který má tu vlastnost, že na sluníčku je vám v něm vedro a v zimě ještě větší zima. Takže se asi nemůžu rozhodnout, jestli se mi víc líbilo natáčení v létě, nebo v zimě,“ říká Martin Donutil.

Čtěte také: Kristýnu Frejovou čeká láska na pitevně. V pokračování seriálu ji okouzlí Martin Finger

V dalších rolích se opět objeví Jan Vondráček, Kristýna Frejová, Václav Marhold, Kryštof Rímský, Tomáš Jeřábek, Josef Polášek a nově i Martin Finger v roli doktora Váchy. V klíčových rolích místních policistů Bureše a Žáčkové pak Jan Novotný a Tereza Švejdová. Osm nových epizod autorů Roberta Geislera a Gabriely Erleové opět zrežíroval Marek Najbrt.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.