Milující ochránce: Martin Donutil se vyhýbá milostným scénám kvůli snoubence Affašové

Zákony vlka (7) - upoutávka

Martin Donutil (31) získal roli forenzního technika v úspěšném krimiseriálu. V nevzhledném ochranném obleku ohledává mrtvoly, dokumentuje stopy, odebírá vzorky, ale také miluje. Zatímco natáčení na pitevně mu nečiní potíže, milostným scénám by se nejraději vyhnul. Chce tím chránit svou snoubenku.

V seriálu Martina Donutila každou sobotu večer sleduje takřka milion diváků. „Jsem policejní technik Hampl. Jsem takový ten týpek s velkým kufrem a bílou igelitovou kombinézou. Odebírám vzorky a jsem u mrtvol. Když se stane vražda, jsem tam jeden z prvních i posledních,“ popisuje svoji roli  v Zákonech vlka Martin Donutil.

Role mladého herce přivádí nejen k věrně namaskovaným mrtvolám, ale i na skutečnou pitevnu. „Točili jsme ve skutečné pitevně v Thomayerově nemocnici. Na pitevně jsem točil poprvé. Je to ještě taková old-school pitevna. Je to tam nepříjemné. Aroma, které na pitevně je, směs dezinfekce a odpadu, nemám tyhle věci rád. A to jsem tam jen nesl výsledky nějakého rozboru. Jsem rád, že nehraji doktora, který pitvá,“ přiznal se Martin Donutil s tím, že i scény na pitevně a natáčení v nepříjemném ochranném obleku, ve kterém je v zimě zima a v létě horko, snese raději než ty milostné. „Mám štěstí, že jsem těchto scén moc nezažil. Zatím se mi to vyhýbá,“ říká Donutil.

Milostným scénám se vyhýbá kvůli přítelkyni

V předposledním díle seriálu Zákony vlka, vysílaném v sobotu ve 20:15 na Primě nebo na prima+, se ale rozvíjí vztah jeho postavy Jana Hampla se strážmistryní Kamilou Žáčkovou. „Naštěstí je to detektivka a tady se na tyto scény netlačí. Jsem rád i proto, že mám přítelkyni. A moje herecká partnerka Tereza Švejdová (33) je vdaná. Myslím, že oba nás těší, že to máme jenom v textu,“ dodává s úlevou Martin Donutil, který se po natáčení seriálu zasnoubil se svou přítelkyní, herečkou Sárou Affašovou.

V době natáčení ještě kojila

Jeho herecká partnerka Tereza Švejdová je vdaná za Josefa Švejdu a seriál Zákony vlka začínala točit v době, kdy ještě kojila dceru Almu. „Bylo to trochu náročné. Zvládala jsem to dost dobře hlavně díky svému manželovi. Ten, když to bylo potřeba, tam s naší Almičkou byl a staral se o ni,“ chválí Švejdová manželskou souhru, bez které by se nejspíš neobešla. Svému Josefovi hned vystřihla ještě jednu poklonu. „Jde jim to spolu hrozně dobře, takže jsem ani neměla pocit, že by dcera beze mě nějak strádala. Pracovalo se mi tak s mnohem větší lehkostí,“ přiznává Tereza Švejdová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.