V dechberoucí scéně zaskočila za herečku kaskadérka. Její motiv ale napsal sám život

Zákony vlka - Natáčení kaskadérské scény sražení autem

Detektivní seriál z tajemného prostředí, kde se celým dějem prolíná zamilovaný příběh dvou bývalých kriminálníků, je plný nebezpečných scén. V takových případech se povolávají zkušení kaskadéři, kteří za herce nasazují mnohdy svůj život. Poslechněte si více ze zákulisí natáčení v exkluzivním rozhovoru a přečtěte si, co se spoluautorce série přihodilo ve skutečnosti.

V okolí Záhoří se začínají ztrácet osobní auta. Zloději jdou najisto a auta mizí beze stopy. Ta nakonec vede přes místního chalupáře-tipaře za hranice k organizované skupině pašeráků. Při jedné z krádeží je zraněna policistka Kamila Žáčková... Televizní diváci tak uvidí sympatickou herečku Terezu Švejdovou, jak ji poráží jedoucí auto a ona letí vzduchem. Tento případ je o to mrazivější, že má předlohu ve skutečnosti!

Ve čtvrtém díle seriálu Zákony vlka, kdy policistku Žáčkovou, jež se stane nepohodlnou při odhalování organizovaných krádeží aut, srazí auto, dublovala ve skutečnosti herečku kaskadérka Lenka Kardová. Ta se živí jako trenérka boxu a právě tento sport ji přivedl k adrenalinové stránce filmového natáčení. „Byla to náhoda. Kamarádka mě dohodila do jednoho filmu, protože potřebovali někoho, kdo boxuje, a už jsem u toho zůstala,“ prozradila své začátky u filmu Lucie Kardová.

Kaskadérka: Vždy existuje krizový plán B

Ač celý štáb sledoval vypjatý moment s napětím, když se na kaskadérku řítilo auto, byla v naprostém klidu. Nad případnými následky vůbec nepřemýšlí. „V tu chvíli určitě ne. Myslím si, že by mě to akorát rozhodilo. Vždy je domluvený nějaký náhradní plán, kterým případnou situaci můžeme řešit. Nejdůležitější je vždy správné načasování a konkrétně v tomto případě i důvěra v řidiče. Pokud se mi to totiž nepovede, on to může ještě zachránit,“ popisuje svou nebezpečnou práci Lenka Kardová.

Motiv ze života

Celá akce se natáčela několikrát a je až neuvěřitelné, že kaskadérku, která z auta dopadla rovnou do žíněnky, nic nebolelo. „Tu opravdovou srážku cítím, ale než samotné sražení je pro mě horší ten dopad,“ prozradila kaskadérka hned po natočení nebezpečné scény v seriálu Zákony vlka, který můžete vidět v sobotu ve 20:15 na Primě.

Zdá se vám děj na naše poměry moc divoký? Pak vás překvapí, že tento motiv si spoluautorka a producentka seriálu Gabriela Erleová vzala z vlastního života. „Tento případ vychází z mé vlastní reálné zkušenosti. Úplně stejným způsobem, který je popsaný v tomto příběhu, nám asi před dvěma lety ukradli auto na chalupě. Nevíme, zda to byli tipaři, to se nevyšetřilo, ale nález auta v lese, to proběhlo úplně stejně. Tato skutečnost opravdu byla inspirací pro tento případ. Rozdíl byl v tom, že jsem si to auto sama našla, respektive náš pes Eman,“ prozradila Gabriela Erleová.

Sdílejte článek
Štítky Berlín krádež Stanislav Majer seriál herec minisérie kaskadérka TV Prima zákulisí natáčení Linda Rybová Divadelní fakulta Akademie múzických umění FTV Prima prima+ Zákony vlka Gabriela Erleová Tereza Švejdová kaskadérská scéna srážka autem kriminální série Lenka Kardová Záhorie

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.