Herečka Tereza Švejdová v seriálu honila vrahy. O dcerku se staral manžel

Zákony vlka (5) - Láska na pracovišti

Nadějná herečka Tereza Švejdová se nyní v seriálu Zákony vlka ohání v roli všímavé strážmistryně Žáčkové s pistolí. V zákulisí natáčení seriálu byste však milou umělkyni potkali spíše s kočárkem, jak kolíbá svoje miminko. S manželem jsou ukázkou dokonale sehraných rodičů.

Nepatřila k dětem, které sní o herecké kariéře. Až v 17 letech, na studiích dramatické výchovy na pedagogickém lyceu, si začala této profese více všímat a uvažovat o ní. Nakonec vystudovala DAMU, při níž také absolvovala stáž na cirkusové škole v Berlíně.

„Chtěla jsem ještě na Erasmus, ale necítila jsem se na to, že bych někde hrála v angličtině, tak jsem si říkala, že nejlepší bude asi pohyb. A protože mě to na té škole vždycky bavilo a řekla bych, že mi to i šlo, našla jsem si stáž v Berlíně. Myslela jsem si ale, že se tam budu věnovat pozemní akrobacii. Přijela jsem tam a oni mi najednou druhý den dali rozvrh, v němž bylo třeba sedm hodin týdně závěsné akrobacie,“ vzpomínala na překvapení i na to, jak nikomu nevadilo, že do té doby na hrazdě v životě nebyla. „Nedá se nic dělat, tak teďka budete,“ prozradila Tereza Švejdová, jak se tehdy naučila akrobacii na závěsné hrazdě.

Dnes už Tereza Švejdová moc dobře ví, že herec se učí něčemu novému celý život. A natáčení seriálu Zákony vlka, v němž hraje strážmistryni Kamilu Žáčkovou nebylo výjimkou. „Je to mladá začínající policistka, která do toho jde s ryzí vírou, že bude chránit a pomáhat, a že když bude aplikovat postupy, které se naučila, musí případ vyřešit. Může tím asi působit trošičku naivně, postupně se ale ukazuje, že jí to docela dost pálí,“ představila svoji postavu Švejdová.

Natáčení akčních scén přenechala kaskadérce, tentokrát pro ni ale byla výzvou práce se zbraní, kterou coby policistka musela ovládnout a jež se stala osudnou při natáčení Alecu Baldwinovi. „Pořádně jsem ani nevěděla, jak se to drží. Radil mi třeba Standa Majer. Pak jsem jednou běžela a zjistila, že mi u toho vypadl zásobník. Takže byla docela výzva zahrát to tak, aby to vypadalo, že vím, co dělám,“ popsala s úsměvem herečka novou zkušenost. Tou pro ni ovšem bylo i skloubení mateřských povinností s návratem do pracovního procesu.

Dokonalá manželská souhra v zákulisí

S náročným úkolem se doma popasovali zdatně. „Bylo to trochu náročné. Zvládala jsem to dost dobře hlavně díky mému manželovi. Ten když to bylo potřeba, tam s naší Almičkou byl a staral se o ni,“ chválila Švejdová manželskou souhru, bez které by se nejspíš neobešla.

Svému Josefovi hned vystřihla ještě jednu poklonu. „Jde jim to spolu hrozně dobře, takže jsem ani neměla pocit, že by dcera beze mě nějak strádala. Pracovalo se mi tak s mnohem větší lehkostí,“ přiznala. Když počasí i lokace přály, udělali si manžel s dcerkou i pěkný výlet.

Čtěte také: Kristýna Frejová zažívá kariérní postup napříč seriály. Z dětské lékařky je nyní patoložkou


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.