Celebrity

9. července 2016 22:00

Petra Kloidová

Helen Hunt režírovala film s Colinem Firthem: Bylo to pravé peklo!

Oscarová herečka poprvé stála za kamerou. Jako režisérka tragikomedie Konečně spolu si profesionálně osedlala hvězdné kolegy, jako je Colin Firth a skoro zapomenutý krotitel Godzilly Matthew Broderick. Film Konečně spolu uvidíte ve 20.15 na Prima love.

Tragikomedii, která vám popíše, jak se během jedné chvíle dokáže váš život otočit o stoosmdesát stupňů, natočila Helen Hunt. Tato charismatická blondýna si v roce 1997 odnesla po červeném koberci sošku Oscara za roli ve snímku Lepší už to nebude. Helen je zkušenou herečkou, ale na svůj režijní debut se připravovala roky. A bylo to těžké...

Snímek Konečně spolu, který uvidíte na Prima love v neděli ve 20.1, vypráví o devětatřicetileté učitelce z New Yorku April Epnerové (Helen Hunt). Ta měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. April se zhroutí svět. Je bezdětná a její adoptivní matka právě umírá. Zatímco noc na rozloučenou s Benem nejspíše neproběhla bez následků, úchází se o ni single tatínek Colin Firth...

Film Konečně spolu: Krásný pár, Colin a Helen. Foto: Bontonfilm

Do role manžela obsadila svého bývalého manžela

Když se redaktorka New York Times ptala Helen Hunt na to, v čem můžou diváci hledat paralelu s jejím osobním životem a životem filmové hrdinky, odpověděla bez rozmyslu: "Všude. Všechno jsem já. Před lety, kdy se ke mně dostala novela (která ji inspirovala k napsání scénáře), jsem také chtěla další dítě jako April. Občas čekám před školou v autě jako postava Colina Firtha a umírám strachy, pokud se dítě včas nevrátí," vysvětluje, jak ji téma knihy ovlivnilo. Jak sama přiznává, na scénáři pracovala několik let. V mnoha případech kvůli vlastní práci, ale i náročnosti musela scenáristickou práci odložit. Fakt, že do svého filmu vložila hodně ze sebe, potvrzuje i Matthew Broderick, který je jejím bývalým manželem i v reálném životě.

Film Konečně spolu: Svatba, která byla prý omyl, Helen Hunt a Matthew Broderick. Foto: Bontonfilm

Jak má oscarová herečka omezený rozpočet na vlastní film

Přestože by měla mít oscarová herečka, co se financí týče, na růžích ustláno, v jejím režisérském debutu tomu tak rozhodně nebylo. Bojovala u investorů o každý dolar. Jak sam říká, režisérská práce je hlavně o přípravách: "Bylo to čisté peklo. Neustále jsem jen něco připravovala. Připravovala jsem každou scénu, v noci jsem se připravovala na další natáčecí den," vysvětluje Helen. Nedostatek financí jí hlavně nedovolil natáčet v poklidném tempu, což by si známý režisér mohl v jisté míře dovolit: "Naprosto všechno jsme měli popůjčované. Dokonce i moji asistentku jsem okradla o svetr, který jsem si vzala na sebe jako April. Hrát ve filmu, který i režírujete, chce naprosto vražedné tempo," vzpomíná. Teď už s láskou.

Sledujte na Prima love v neděli ve 20.15 tragikomedii s Helen Hunt a Colinem Firthem Konečně spolu!

Petra Kloidová

Uložit

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.