Sběratelé kostí: Vraždil čokoládový magnát?

Největší čokoládová sladkost světa má nechutnou náplň – lidské ostatky. Kůstka a Booth se pouští do pátrání a podezření padá na excentrického čokoládového magnáta v podání Wayna Knighta. Mrkněte na nej role v Knightově kariéře. Další díl Sběratelů kostí uvidíte už v úterý ve 21:20 na Prima love.

Od kouzlení na ulicích

Poněkud obtloustlá postava a brýle. To jsou charakteristické znaky osmapadesátiletého herce, které ho často předurčovaly k hraní komických postav. Nicméně když jako mladík přišel do New Yorku, měl hluboko do kapsy a živil se jako pouliční kouzelník. Až o dva roky později dostal první roli na Broadwayi. Na nejznámější televizní a filmové role si však musel ještě počkat.

Spielberg volá

V 80. letech si zahrál vedlejší roli v kultovce Hříšný tanec, thrilleru Kennetha Branagha Znovu po smrti nebo ve válečném snímku Olivera Stona Narozen 4. července. A u Stona dostal i další příležitost v dramatu JFK. Počátkem 90. let si také zahrál policistu ve slavné „bezkalhotkové“ scéně Základního instinktu.

Knight je muž, který může mluvit o tom, že není malých rolí. Foto: archiv

A to tak dobře, že na základě těchto minut si ho Steven Spielberg vybral do Jurského parku. Tam ztvárnil Denise Nedryho, obézního počítačového inženýra. Mimochodem, ač byla kila navíc Waynovo „poznávací znamení“, v průběhu kariéry mu začala dělat vážné potíže a musel zahájit přísnou dietku. Zhubnul přes 50 kilo!

Úspěšný dabér

Wayne také nadaboval řadu animovaných postav – například slona Tantora v Tarzanovi, Ala v Toy Story 2 nebo Demetria v Herkulovi. Ze zatím posledních rolích si ho můžete pamatovat jako agenta Briana Friedkina ze čtvrté řady Torchwoodu, předloni si zahrál také po boku Hillary Duff v romantické komedii She Wants Me.

Bude ve Sběratelích kostí za vraha? Uvidíte už v úterý od 20:20 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.