Celebrity

15. května 2023 11:20

Marie Makovská

Princezna Diana měla na poslední veřejné akci luxusní náhrdelník. Skvost se bude dražit

Princezna Diana (zdroj: CNN)

V červnu 1997 vyrazila princezna Diana na představení britského národního baletu Labutí jezero. Nikdo tehdy netušil, že to bude jedno z jejích posledních veřejných vystoupení. Světle modré třpytivé minišaty doplnila o skvostný náhrdelník vyrobený na zakázku, který po její smrti vystřídal několik majitelů. Poslední z nich se teď rozhodli, že ho dají do dražby.

Princezna z Walesu vypadala v jiskřivých minišatech návrháře Jacquese Azaguryho a lodičkách Jimmyho Chooa úžasně. Vše ještě podtrhl náhrdelník od Garrarda vyrobený na zakázku z perel z Pacifiku. Korunovační klenotník vytvořil náhrdelník podle návrhu samotné princezny Diany, později k němu přibyly i náušnice, které v době její tragické smrti ještě nebyly dokončeny.

Proto náhrdelník putoval nejprve ke klenotníkovi, aby ho mohl doplnit o pár náušnic. Následně šperky vystřídaly několik majitelů. Nyní by se set známý jako Swan Lake Suite měl dostat do dražby, a to už příští měsíc. Rozhodli tak současní majitelé skvostu, prominentní ukrajinská rodina Ginzburgových žijící v USA.

Přečtěte si také: Musela princezna Diana zemřít? Tragickou smrt měla naznačenou ve svém horoskopu

Náhrdelník obsahuje 178 diamantů a pět perel z Pacifiku, náušnice obsahují dvě odpovídající kultivované perly a šest diamantů. Podle aukční síně to mohou být jediné významné šperky, které kdy Diana nosila a budou prodány. Cena náhrdelníku se odhaduje na 11 milionů liber, tedy 300,3 milionu korun.

Jak řekl o špercích Mark Ginzburg deníku New York Times: „Šperky nikdy nebyly něčím, co se nosí. Byly opravdu něčím, co mělo být ikonické a ceněné.“ Swan Lake Suite budou vydraženy na aukci 27. června v Hotelu Pierre v New Yorku.

Zdroj: townandcountrymag.com

Sdílejte článek
Štítky aukce Princezna Diana náušnice dražba diamant šperk balet náhrdelník

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.