Celebrity

15. května 2023 11:20

Marie Makovská

Princezna Diana měla na poslední veřejné akci luxusní náhrdelník. Skvost se bude dražit

Princezna Diana (zdroj: CNN)

V červnu 1997 vyrazila princezna Diana na představení britského národního baletu Labutí jezero. Nikdo tehdy netušil, že to bude jedno z jejích posledních veřejných vystoupení. Světle modré třpytivé minišaty doplnila o skvostný náhrdelník vyrobený na zakázku, který po její smrti vystřídal několik majitelů. Poslední z nich se teď rozhodli, že ho dají do dražby.

Princezna z Walesu vypadala v jiskřivých minišatech návrháře Jacquese Azaguryho a lodičkách Jimmyho Chooa úžasně. Vše ještě podtrhl náhrdelník od Garrarda vyrobený na zakázku z perel z Pacifiku. Korunovační klenotník vytvořil náhrdelník podle návrhu samotné princezny Diany, později k němu přibyly i náušnice, které v době její tragické smrti ještě nebyly dokončeny.

Proto náhrdelník putoval nejprve ke klenotníkovi, aby ho mohl doplnit o pár náušnic. Následně šperky vystřídaly několik majitelů. Nyní by se set známý jako Swan Lake Suite měl dostat do dražby, a to už příští měsíc. Rozhodli tak současní majitelé skvostu, prominentní ukrajinská rodina Ginzburgových žijící v USA.

Přečtěte si také: Musela princezna Diana zemřít? Tragickou smrt měla naznačenou ve svém horoskopu

Náhrdelník obsahuje 178 diamantů a pět perel z Pacifiku, náušnice obsahují dvě odpovídající kultivované perly a šest diamantů. Podle aukční síně to mohou být jediné významné šperky, které kdy Diana nosila a budou prodány. Cena náhrdelníku se odhaduje na 11 milionů liber, tedy 300,3 milionu korun.

Jak řekl o špercích Mark Ginzburg deníku New York Times: „Šperky nikdy nebyly něčím, co se nosí. Byly opravdu něčím, co mělo být ikonické a ceněné.“ Swan Lake Suite budou vydraženy na aukci 27. června v Hotelu Pierre v New Yorku.

Zdroj: townandcountrymag.com

Sdílejte článek
Štítky aukce Princezna Diana náušnice dražba diamant šperk balet náhrdelník

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.