Musela princezna Diana zemřít? Tragickou smrt měla naznačenou ve svém horoskopu

Princezna Diana zemřela 31. srpna 1997 brzy ráno po autonehodě v tunelu pod mostem Pont de l'Alma v Paříži. Při nehodě zemřel také její společník Dodi Al-Fayed a řidič Henri Paul. Její smrt vyvolala obrovskou vlnu smutku po celém světě, její pohřeb sledovaly dvě miliardy lidí u televizních obrazovek. Musela však zemřít?

Smrt princezny Diany dodnes vyvolává řadu otázek, jednou z nich určitě je, zda musela zemřít. Odpověď je poměrně jednoznačná. Nemusela, kdyby řidič černého mercedesu Henri Paul nebyl opilý. Vyšetřovatelé za viníka autonehody nakonec jednoznačně označili právě jeho. Kromě značného množství alkoholu totiž objevili v jeho těle také dvoje různá antidepresiva. Zajímavý pohled na nešťastný konec života princezny nabízí i astrologie. Podívejte se, zda měla Diana tragickou nehodu vepsanou ve svém osudu.

Princezna Diana se stala médii nejbedlivěji sledovanou ženou minulého století. Ukazuje se, že tomu nebylo jinak ani v astrologii. Svět astrologie totiž znal její přesné datum narození. A od okamžiku, kdy v nadýchaných a vysněných šatech uzavřela manželství s následníkem trůnu princem Charlesem, byla předurčena k tomu, aby její horoskop zkoumali astrologové po celém světě. A studovat bylo co. Horoskop princezny Diany byl totiž jeden z těch výjimečných, dokonce tak výjimečný, že jí zaručoval nesmrtelnost.

Osobní horoskop Diany

Princezna Diana se narodila jako Diana Frances Spencer 1. července 1961 v 19:45 ve znamení Raka v anglickém Sandrighamu. Nebesa jí nadělila výjimečnost, tedy neobvykle výrazný horoskop plný protikladů. Zdobí jej mnoho pozitivních aspektů, trigonů a sextilů, které princeznu obohatily o něhu, jemnost, empatii, starostlivost, schopnost bezprostřední komunikace, ale i hloubku citů a vášnivost. Hvězdné nebe ji obdarovalo ale i mnoha těžkými až dramatickými konstelacemi, které mimo jiné varovaly i před nebezpečím tragické smrti. Nejkomplikovanějšími uskupeními horoskopu jsou tzv. T-kvadratura mezi Lunou a planetami Venuší a Uranem a velmi problematické planetární obsazení 8. domu – v tradiční astrologii symbolizující možnost náhlé, někdy i násilné smrti.

Slunce v Raku, Luna ve Vodnáři, ascendent ve Střelci

Postavení Slunce ve znamení Raka v horoskopu princezny ukazuje na její touhu po velké a láskyplné rodině, matce, teplém a pečujícím domovu. Slunce je v 7. domě, v sektoru partnerských vztahů. Diana tedy byla ve své podstatě velmi partnersky orientovaná. Jenomže její Luna ve znamení Vodnáře je nezávislá, individualistická, rebelující, někdy až výstřední. Navíc je v napjatém aspektu (opozici) se svým vládcem – planetou Uran. Tato konstelace naznačuje nestabilní rodinný život, ukazuje na Dianinu svéhlavost, labilitu v emocionální oblasti, na prudké změny nálady. Nespolehlivost, nevypočitatelnost, podrážděnost mohly občas dohánět její rodinu a přátele k zoufalství. Luna je navíc v kvadrátu na Venuši ve znamení Býka, a zdůrazňuje tak citovou sentimentalitu, určitou naivitu, pošetilé milostné a sexuální vztahy Diany. Životem ji pravděpodobně provázely nešťastné pocity a emocionální napětí, které souviselo s jejím raným dětstvím, pravděpodobně se vztahem k matce.

  • Diana se narodila jako v pořadí třetí dcera svých aristokratických rodičů, jejichž vzájemný vztah by se jen stěží dal označit za idylický; mezi Spencerovými často docházelo k potyčkám, navíc si byli nevěrní. A jako by už tohle samo o sobě nebylo dost, jak matka Frances, tak otec Edward toužili po synovi. Jeden se jim narodil pouhý rok a půl před Dianou, bohužel ale zemřel jen pár hodin po narození. Není divu, že se Diana doma vždy cítila jako nechtěné dítě.
  • Její rodiče se nakonec vytouženého syna přece jen dočkali v roce 1964. Pošramocené manželství to ovšem nezachránilo. Když bylo Dianě sedm let, rodiče se rozvedli a strhli o opatrovnictví potomků lítý a ošklivý právní souboj, který nakonec vyhrál její otec. Zbytek dětství strávila u něj.

Třetím nejdůležitějším bodem osobního horoskopu je ascendent. Diana měla ascendent ve znamení Střelce, který jí dodával nezlomnou víru, naději, optimismus, živelnou radost ze života, silnou potřebu vyššího cíle či poslání. Ascendent ve Střelci nutí svého nositele předávat duševní práci, naděluje snahu realizovat se ve skutečném kvalitním životě a vyvíjet se prací na sobě samém.

  • Jedním z důvodů, proč lidé Dianu tolik milovali, bylo, že se během svého života bez ustání snažila přivést pozornost lidí k palčivým, ale mnohdy cíleně zanedbávaným problémům. Nešetřila finančními prostředky, jeden čas byla dokonce zapojená do více než sta charitativních projektů.
  • To nejzásadnější ale vykonala její sláva. Fotografie z roku 1987, na nichž si potřásá rukou bez rukavice s pacienty s AIDS, úplně změnily pohled veřejnosti na tuto zákeřnou nemoc a obrovsky tak pomohly do té doby silně stigmatizovaným HIV pozitivním lidem.

Osudový dům smrti

Obsazení 8. domu, který v astrologii symbolizuje peníze, sex, moc, ale také fyzickou smrt, bylo v Dianině horoskopu více než náročné. Princezna v něm měla planety Uran a Mars a také Pluto. Jestli v astrologii existuje cosi zlověstného, tak jsou to právě tato nebeská tělesa. Mars v 8. domě je často příznakem možnosti zranění, nehody, smrtelného úrazu, může být i zvěstovatelem násilné smrti (horoskop Johna F. Kennedyho nebo Albrechta z Valdštejna).

Planeta Uran symbolizuje náhlost, prudkost, necitelnost a Pluto je zástupcem Hádovy říše na zemi, tedy fyzické smrti. Neznamená to však, že všichni, kteří mají takto umístěné planety, musejí tragicky zemřít. Jde pouze o jakési nebeské varování – nositel těchto konstelací bude mít sklony k neuváženému, riskantnímu či nezodpovědnému chování, které může vyústit v tragédii.

V Dianině horoskopu je vládcem 8. domu Luna, která je zapojená do výše zmíněné obtížené T-kvadratury, a je tak nejpostiženějším bodem horoskopu. S touto konstelací by si lidé měli dávat pozor na unáhlené činy pod vlivem prudkých změn nálady.

Den, kdy celý svět zaplakal

V době nehody – 31. srpna 1997 lehce po půlnoci – bylo tranzitující Pluto na hrotu 12. domu (karma) osobního horoskopu neboli radixu Diany, tranzitující planeta Saturn (neštěstí, smůla, překážky) na hrotu 4. domu (kolébka i hrob), Luna vládkyně 8. domu (smrt) přecházela přes 8. dům radixu a dotkla se radixové černé Luny (temné stránky života i naší povahy). Tranzitující Neptun (média) byl v konjunkci se Saturnem v 1. domě (osobnost) a tranzitující Uran (překvapení, rychlost) v konjunkci s Jupiterem, vládcem ascendentu (symbol JÁ). Tranzity rychlých planet, které ukazují na naše denní pocity, byly příznivé. Vypadá to, že princezna v den své smrti prožívala lásku, pochopení i smíření.

Sečteno podtrženo a hlavně převedeno z astrologické řeči – princeznu Dianu dostihly stíny minulosti. Nadneseně řečeno, naplnila se její karma. Přežila strasti ztrápené duše, překonala překážky a přišla úleva. A přesně v tom okamžiku, kdy si myslíme, že je vše za námi, nás často dostihne náš osud.

Nesmrtelnost symbolizovaná planetou Neptun

Pozice Neptunu ukazuje, jak člověk projevuje svoji tvůrčí fantazii, schopnost tvořit a jaké životní oblasti jsou zasaženy hlubším intuitivním pochopením. Princezna Diana měla nezvykle silné a krásné postavení planety Neptun v 10. domě (kariéra) – to jí zaručovalo nejen silné charisma, ale i pocty, které jsou člověku udělovány pro jeho zvláštní osobní zásluhy nebo oběti. Zajišťovalo jí i věčný a nikdy neutuchající zájem médií. Neptun je totiž také symbolem mediálního světa. Život i smrt Diany, její krása, soucit i pochopení pro bolesti světa budou vábit, přitahovat i svádět ostatní na věky věků, z hlediska astrologie Diana nikdy nezemřela.

Zdroj: Autorský článek, zoom.iprima.cz a najdise.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.