Celebrity

7. června 2023 18:00

Tomáš Durčák

Jaromír Nohavica dlouhá léta tajil manželku. Bohémský život vyměnil za milionový majetek

Nohavica si nechá Puškinovu medaili

Když se řekne Jaromír Nohavica (70), prakticky každému se okamžitě vybaví známý ostravský bard, kytara a jeho dnes již legendární hity jako Tři čuníci, Milionář nebo Mám jizvu na rtu. Pravdou nicméně je, že o jeho soukromí a rodině téměř nikdo nic neví a sám písničkář o tomto tématu již řadu dekád rezolutně mlčí. I jeho manželka byla celých 40 let velkou neznámou.

Možná v tom určitou roli hraje i fakt, že Nohavica celý svůj život bydlí v Ostravě, daleko od pražského středobodu českého showbyznysu. Je tak po většinu času mimo pozornost médií i bulváru, díky čemuž jsou jeho nejbližší v téměř absolutní anonymitě. Jak už na sebe dříve prozradil, písničkář vede veskrze zásadový život, na žádných flámech se už dlouhou dobu neukazuje a spíš si užívá rodinného kruhu.

Čtěte také: Pokáč popsal své začátky. Psal jen o počítačích, holky to nezajímalo

Zatímco jeho obličej je všeobecně znám, svou ženu Martinu dlouhodobě úspěšně tajil. Když v roce 2013 slavil šedesátku, udělal vzácnou výjimku a pár slov o své drahé polovičce, s níž tehdy žil v manželství už celých 40 let, prozradil. „Moje žena se na mě ráda dívá v televizi. V Ostravě nás spolu ale potkáte zcela běžně,“ vysvětlil Nohavica deníku Blesk, proč se po jeho boku na velkých akcích nikdy neobjevuje.

Vášnivý hráč scrabblu

Potvrdil zároveň známé rčení, že za každým úspěšným mužem stojí žena. „Jestliže je muž úspěšný, a jestli dovolíte, občas úspěšný jsem, může za to ze 75 procent jeho žena,“ vychválil svou milovanou Martinu písničkář. Byť si na prodeje desek i vstupenek na své koncerty dlouhodobě rozhodně nemůže stěžovat, na golfovém hřišti nebo v drahém voze ho určitě nepotkáte.

Mohlo by vás zajímat: Jarek Nohavica vzkázal, že zuby ještě má a v hospodě si dává utopence

Volný čas místo toho tráví například u své velké vášně – stolní hry se slovy zvané scrabble. Nutno podotknout, že u Nohaviců byste si zřejmě příliš nezahráli. Jarek je totiž dokonce mistrem republiky v z 90. let a na předních příčkách turnajů se několikrát umístila právě i Martina. Mimoto spolu manželé za 40 let společného soužití vychovali dvě děti, syna Jakuba a dceru Lenku.

Žádný luxus, jen nemovitosti

Místo bohémského života či výstředností Nohavica své peníze umí chytře investovat. V roce 2019 dle smlouvy za 10 milionů korun koupil klub Heligonka, který si předtím čtyři roky pronajímal. Objekt je součástí Národní kulturní památky Důl Hlubina v Ostravě a konají se zde kulturní i hudební akce. Písničkář vlastní ještě přinejmenším dvě další známé nemovitosti. Svou ostravskou vilu, kde již téměř 25 let žije, a také menší byt v pražských Holešovicích, který rodině slouží jako útočiště, když jsou zrovna v Praze.

Přečtěte si také: Věra Špinarová by se pro druhé rozdala. Z toho, co se dělo před její smrtí, běhá mráz po zádech

Podobně jako svého času Věra Špinarová (†65), která rovněž zvolila namísto života v rušné Praze pro ni sympatičtější Ostravsko, tak dokázal i Jaromír Nohavica po řadu dekád zůstat mimo světla mediálních reflektorů i přesto, že platí za jednoho z nejtalentovanějších a nejúspěšnějších českých hudebníků od sametové revoluce.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.