Celebrity

1. října 2022 06:00

Vanesa Havlíková

Písničkář Pokáč o svých začátcích: Psal jsem jen o počítačích, holky to nezajímalo

Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný (32), je písničkář a textař, který hraje na kytaru a před pouhými několika dny absolvoval svůj doposud největší koncert před vyprodanou O2 arenou. V legendární červené pohovce u Jana Krause se rozpovídal o hudbě či knížce pro děti, kterou vydal, a prozradil také informace ze svého soukromého života.

Pokáčovi se daří nejen v profesním životě, ale i v tom osobním. Kromě hudby se věnuje i psaní knih a výchově malého syna Teodora, který jemu i jeho manželce, bývalé úspěšné vícebojařce Elišce Klučinové (34), dělá velkou radost. O zpěvákovi se obecně ví, že má v oblibě říkanky. Občas dokonce mluví více ve verších než běžným jazykem, proto také napsal knížku plnou rýmů, která u čtenářů sklidila velký úspěch.

„Po mně teď všude chtějí, abych jim psal básničky,“ řekl umělec, jenž skromně odmítá myšlenku, že by jeho schopnost rýmovat byla mimořádným darem shůry. „Spíš jsem to musel dlouho trénovat,“ prozradil při rozhovoru s Janem Krausem.

Na psaní básniček balil holky

A tento talent prý dokonce nezneužil ani při námluvách u své ženy. „Já jí spíš občas napíšu nějakou písničku a jí se buď líbí, nebo taky ne,“ upřesnil. „Poslední písničku jsem jí teda složil už docela dávno. To budu muset napravit!“ kál se. Přiznal však, že když úplně na začátku básničky začal psát, přece jen tak trochu doufal, že na ně bude balit holky.

Byly ale hlavně o počítačích, protože nic jiného údajně neznal. „Psal jsem o počítačích a ono to holky moc nezajímalo. Pak sice začali na moje koncerty chodit lidi, ale zase to byli spíš ajťáci,“ zavzpomínal na své hudební začátky v divácky oblíbeném pořadu Show Jana Krause.

Zlom nastal, až když složil jeden ze svých největších a nejznámějších hitů Mám doma kočku. „Ukázalo se, že kočku má doma hodně lidí a že ti lidi jsou zvláštní sorta, že se rádi tou kočičkou chlubí. Například u klipu k této písničce místo aby lidi psali do komentáře, že se jim líbí, posílají tam svoje selfíčka s kočkou,“ poukázal na určité specifikum muzikant, který dnes píše a zpívá o všem možném, třeba i o aktuálním dění.

Manželka je úspěšnější než on

Před pár dny se zpěvákovi podařilo vyprodat celou O2 arénu, a odehrát tak zatím svůj největší koncert kariéry. Není ale jediným členem rodiny, který dokázal vyprodat halu. „Ona vyprodala O2 arénu dřív než já,“ prozradil Pokáč. „Manželka získala bronz a bylo tam narváno,“ připomněl úspěch Klučinové z halového mistrovství Evropy 2015, která svou aktivní kariéru ukončila v roce 2019. „Ona mě poznala a pak toho nechala,“ komentoval s nadsázkou hudebník.

Podívejte se, jak si Pokáč užíval vyprodanou O2 arenu:

Jeho tvorbu publikum jednoduše miluje. „Mně se na folku vždycky líbilo, že byl ryzí a upřímný, že se dal zahrát na kytaru, kdežto písničky od velkých kapel musí vždycky mít složité aranže a složení. Je ale zajímavé, pokud se nepletu, že třeba na Slovensku nemají až tak moc vlastních slovenských folkařů. U ohníčku si tam hrají Nedvědy a podobně,“ zakončil Pokáč své vyprávění v Show Jana Krause.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.