V Prostřeno! se budou rozdávat rány pěstí. Kdo hodlá nejvíce taktizovat?

Prostřeno! XXVII (41) - upoutávka

V Moravskoslezském kraji se dá dohromady parta odvážných kuchtíků ve věku teenagerovském, středním i důchodovém. A každý bude chtít předvést to nejlepší, co u plotny dokáže. Jak s jejich plány zatočí úkol týdne, kterým tentokrát bude příprava hřejivého salátku?

Soutěžit budou čtyři muži a jen jedna žena. Co si zvolí za menu, jaké použijí ingredience a kolik přidají do svého vystoupení taktiky, uvidíte každý všední den v 17:50. Kuchyni budou hosté zkoušet domácí i světovou, některým bude chutnat více, jiným méně. Jak se povede celý týden? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje?

Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moci těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Student Jonáš (18) se s vařením moc nekamarádí

Přesto chce ukázat, že vařit umí, a také způsob, jakým se stravují dnešní studenti. Pokud by vyhrál, peníze by utratil s přáteli. Spíš to však vypadá, že Jonáš svou účast bere tak trochu jako recesi. Jak jinak si vysvětlit jeho menu, když slibuje dechberoucí instantní pikantní čínskou polévku s troškou čerstvé jarní cibulky nebo instantní svíčkovou omáčku podávanou s těstovinami a čerstvou jarní cibulkou a další „dobroty“. Hosté budou zvědaví, co se za názvy skrývá, a budou v šoku, až to zjistí. Instantní svíčková je rozhodně neoslní a problém budou mít i s dalšími pokrmy. A ne všichni hosté pochopí Jonášův svérázný smysl pro humor. Hostitel bude celý večer v županu a v ložnici schovává dětské dopravní hřiště včetně autíčka. Kdo neodolá a sveze se?

Úterý: Studentka Kristýna (17) žije střídavě s oběma rodiči

S tátou sleduje Prostřeno! už dlouhou dobu a vždy si dělali legraci, že tam jednou jeden z nich půjde. Studentka gymnázia o sobě tvrdí, že má smysl pro spravedlnost, férové chování a umí se postavit čelem ke každé výzvě. A tak pojme i svou účast v pořadu Prostřeno!, když své soupeře překvapí českou klasikou – troufne si na guláš, slepičí vývar, jablečný závin, ale i špíz caprese. Pánové budou velmi zvědaví, jak si mladá hostitelka se svým menu poradí. Kristýna je překvapí nejenom svým vařením, ale i životem a hlavně největším koníčkem, kterým je box a posilovna. Při šmejdění hosté objeví boxerské rukavice a dají se do boje. Pokud by vyhrála, peníze by investovala do sportovního vybavení a část by si uložila.

Středa: Důchodce Petr (79) tvrdí, že je nekonfliktní

Miluje maso, vzhledem k tomu, že ve svém věku už nemá zuby, si ho ale nedává tak často. Má tři sourozence. Je rozvedený a má dvě děti. Přihlásil se sám, již podruhé – chtěl by si zpestřit společenský život. Od minulého účinkování v pořadu se toho v Petrově životě docela dost změnilo a tentokrát hosty pozval do skromného obydlí s nefunkční lednicí. Nedá se ale říct, že by v něm zrovna zazářil. Petr vsadil na zapékanou plněnou papriku se sýrem zdobenou sekanými olivami, silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi, kuřecí roládky plněné sýrem, anglickou slaninou, cibulí a sušenými rajčaty, rozmarýnové šťouchané brambory a variaci štrúdlu se zmrzlinou a šlehačkou. Hosté měli po přečtení menu velká očekávání, Petr je ale nedokázal naplnit. Nebude se jim líbit prostředí, kde se večeřelo, a ani menu jim nezachutná. Pokud by Petr vyhrál, peníze by použil na dovolenou a část by dal rodině.

Čtvrtek: Sales manager Roman (32) tvrdí, že je sebevědomý, ale také trémista

S partnerkou je ve vztahu osm let, letos se zasnoubili a v příštím roce mají v plánu svatbu. Žili společně v Nizozemsku osm let – když ale čekali dítě, přestěhovali se zpět do České republiky. Pokud by vyhrál, peníze by použil na rodinnou dovolenou a zbytek by případně uložil na svatbu. Roman si myslí, že je komunikativní, společenský, vtipný, ale i trémista a zmatkař, pokud jde do tuhého. A to všechno ve svůj den předvede. Se svým menu hosty příjemně překvapí, když jim připraví bruschettu, dýňovou polévku se slaninou a dýňovými semínky, kuřecí roládu se šťouchanými bramborami a karamelový cheesecake. Moderní kuchyně hosty zaujme, stejně tak ocení Romanovu sebeprezentaci a hostitelské schopnosti.

Pátek: Živnostník Robert (45) má přítelkyni a myslí si o sobě, že je veselý

Je rozvedený a má dvě dcery – 11 a 24 let. Momentálně má přítelkyni, s níž se po krátkém vztahu chystá k velkému závazku. Do pořadu ho přihlásili jeho kamarádi, kterým jídlo, jež vaří, chutná. Očekává výhru, a pokud by se mu podařilo zvítězit, použije ji na stavbu domu. Ostatní hosté ho podezřívají z taktiky, protože se u stolu nebojí říct ani kritiku. Bude se tedy řešit, jak to je? Taktizuje, nebo jen kritizuje? Sám Robert sází na českou kuchyni, když připraví domácí paštiku s pečivem, krémovou česnekovou polévku se slaninou a krutony, jako hlavní chod budou hovězí líčka na červeném víně, šťouchaný brambor a pečená hruška na závěr. Jak si Robert se svým menu poradí? Dívejte se!

Komu se v tomto týdnu bude u sporáku dařit více a komu méně? Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.