Vtipálek Jonáš hostí soutěžící v županu. Překvapí svíčkovou ze sáčku a bez masa

Prostřeno! S27 (41) - Instantní vaření

V pondělí soutěž amatérských kuchařů z Moravskoslezského kraje odstartuje u recesisty Jonáše. Vtipálek, který neumí vařit, se pokusí oslnit menu z rychlovarné konvice. Někteří hosté budou natolik vykolejení, že jeho bizarní vystupování vůbec nepochopí.

Osmnáctiletý student střední průmyslové a umělecké školy Jonáš se do soutěže přihlásil na popud kamarádů. Smáli se mu totiž, že neumí vařit a spálí i popcorn. On jim teď chce ukázat, že zvládne připravit večeři pro pět lidí. Podávat bude ale jen instantní pokrmy, na jejichž přípravu si pořídil hned několik rychlovarných konvic. Domácí tentokrát nebude vůbec nic. Jako předkrm slibuje hostitel opečený rohlíček s lahodnou játrovou paštičkou ozdobený čerstvou jarní cibulkou, dále dechberoucí instantní pikantní čínskou polévku ramen s troškou čerstvé jarní cibulky, jako hlavní chod hosté dostanou instantní svíčkovou omáčku podávanou s těstovinami a čerstvou jarní cibulkou. Na závěr si pochutnají na delikátním čokoládovém pudingu doplněném o kostičky hořké čokolády s čokoládovou polevou.

Svoji účast chce Jonáš pojmout zábavně a na každý den má připravený jiný kostým. V pondělí přivítá hosty v bílém župánku v domě svého kamaráda. Jonáš bydlí s rodiči, kteří ani netuší, že se do Prostřeno! přihlásil. Jak vpodvečer uvidíte, dům hostitel vybaví věcmi, které jsou mu blízké. V ložnici má vedle zlaté postele dopravní hřiště se značkami a dětským autíčkem. Prý je to trénink na autoškolu. Půlku koupelny pak zabírá nafukovací bazének, v němž prý s kamarády natáčí videa.

Podívejte se na video, v němž soutěžící ochutnávají rádoby svíčkovou:

Někomu chybí ve svíčkové maso

S vařením se Jonáš příliš nepředře. Dokonce si půjde na chvíli lehnout do postele, protože jídla zalije horkou vodou až před podáváním. Z kupované paštiky a rohlíků připraví jednohubky. Předkrm ozvláštní alespoň úkolem týdne, kterým je teplý salát. Polévka bude pro Kristýnu příliš ostrá, instantní svíčková bude propadák, jenž nechutná nikomu. Jonáš se bude hájit tvrzením, že se takto dnes chudí studenti stravují a on má tato jídla rád. Na druhou stranu bude s vážnou tváří soupeřům tvrdit, že v županu chodí, protože zbohatl na kryptoměnách.

Jak se můžete přesvědčit také v archivu na prima+, není jediný, kdo zkoušel pojmout svoji účast v soutěži jako vtip. V průběhu večera všem dojde, o co Jonášovi jde, a hrají s ním jeho hru. Jen téměř osmdesátiletý Petr nerozdýchá instantní svíčkovou. Hostitel mu ukáže její přípravu a dá mu jídlo v průběhu vaření ochutnat. Je to podle něj katastrofa, protože čekal v pokrmu maso. Hodnocení budou mít soutěžící hodně těžké. Převládnou sympatie k hostiteli, nebo budou bodovat podle toho, jak jim chutnalo?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.