Martin nemá kde vařit a musí improvizovat. Tomáš si myslí, že dostal staré maso
Kde bude večeře - Prostřeno! S29 (94)
Martin Brabec Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Carpaccio z červené řepy Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Aplikace Prostřeno! Zdroj: FTV Prima
Cibulová polévka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Panenka se šťouchanými bramborami a smetanovou pepřovou omáčkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tiramisu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Soutěžící z Jihomoravského kraje Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Ve čtvrtek se k plotně v soutěži amatérských kuchařů postaví Martin. Ten bude mít obrovskou smůlu, protože nemá kde vařit a musí improvizovat. Soutěžící budou hostitele litovat, ale i tak budou k jeho výkonům kritičtí. Kdo se projeví jako největší taktik?
Třicetiletý Martin ve čtvrtek začne svůj den ve zmatku a obavách, kde bude vařit. Bydlí s rodiči, kteří nesouhlasí s natáčením, a kamarád mu odřekl půjčení bytu. Martin je vyučený kuchař–číšník, nikdy to ale nedělal. Nemá rád stres a chce vařit v klidu. To ale neměl chodit do Prostřeno! Prostor pro natáčení se nakonec najde v pivnici. Vařit se nebude v kuchyni, Martin si položí na stůl vařič a musí si nějak poradit. Připraví carpaccio z červené řepy, cibulovou polévku, panenku se šťouchanými bramborami a smetanovou pepřovou omáčkou a tiramisu.
Lembas s tatarákem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Éowynina šlichta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hraničářova flákota, fazolové lusky, pepřová omáčka, opékané bandory Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vejce draka Šmaka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Matyáš Exl Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tatarson z rotecovýho řepyska s vosmahló brzdó Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kulajdová blča se zamachlovanym vécem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vopečená krkovica bez sulcny, ale s kosťó, vyráchaná v medovo-hajsový marindě a vyščóchaný krumple Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čokoškové fondán s vanilkovó ajskó a frutecovó kochčenó blčó Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hana Šťastná Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Topinka s ricottou a rajčátky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Krém z pečené zeleniny Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kuřecí ballotine s květákovým pyré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pečené hrušky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Petr Železný Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Carpaccio z červené řepy Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Cibulová polévka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Panenka se šťouchanými bramborami, smetanovou pepřovou omáčkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tiramisu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Martin Brabec Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bruschetta s restovanou šalotkou a sušenými rajčaty, posypaná parmezánem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Italská minestrone s bazalkou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Losos v záclonce, citrónová omáčka a šťouchané brambory s koprem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Banánové pokušení Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tomáš Brunclík Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kvůli zdravotnímu problému bude Martin připravovat menu v rukavicích. Na jeho vaření se podívejte vpodvečer na Primě nebo už nyní na prima+. Jen hosté budou zmatení. Při příchodu budou bloudit po znojemském náměstí. Čekali totiž, že půjdou do rodinného domu. Martin jim pak vysvětlí, že nemohl vařit. „Bylo na něm vidět, že je pod strašným tlakem,“ říká Hanka. Na předkrm se bude chvíli čekat. Kritizovat se bude hlavně bageta, která není domácí.
Tomášovi nechutná maso. Co v něm cítí za pachuť?
Podle Hany sociální cítění do pořadu nepatří
Cibulačku budou soutěžící bedlivě zkoumat. Ve francouzské by mělo být víno, ale Martin to podle nich s alkoholem přehnal. Hance se zdá polévka kyselá a je to propadák. Tomáš prý nechtěl urazit, tak ji snědl. Na šmejdění budou mít ostatní pár věcí ze soukromí, jako fotky z rybaření a snowboardu. Moc se toho nikdo nedozví a další čekání na jídlo si odbydou venku. Budou se bavit o tom, jak musí Martin vařit v polních podmínkách. „Já nedokážu uvařit ani u sebe v kuchyni. To cením,“ kývá uznale Petr. I ostatní obdivují, co hostitel zvládá.
Tomáše mrzelo, že nejsou u něj doma. „Myslím, že budou hodnotit Martina jako slabší článek vysokým hodnocením,“ říká Hana. V pořadu o vaření se nemají dávat body podle sociálního cítění. Jak se vyplatilo čekání? Tomáš opět není spokojený. „To maso bylo tužší. Ukousnout se to dalo, ale zacítil jsem nádech stařešiny. Bylo starší,“ poznamená. Ostatní však žádný problém s čerstvostí masa nemají. Kde je tedy pravda? Má Martin vůbec šanci na výhru? Dívejte se a sledujte novinky v aplikaci.
Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů