Matyáš uvaří jídla z Pána prstenů. Lembas a Éowyninu šlichtu neocení jasný taktik

Tomáš kritik - Prostřeno! S29 (91)

V kuchařském klání kulinářských amatérů z Jihomoravského kraje se v pondělí postaví k plotně Matyáš. Majitel herny pro děti uvítá soupeře v holobytě, kde žije jen dočasně. Od prvního okamžiku je mu jasné, kdo bude tento týden taktizovat. Má pravdu?

Pondělní hostitel Matyáš sám sebe vidí jako dítě v dospělém těle. S přítelkyní momentálně žijí v dočasném bydlení, kde spí na matracích na zemi. Jejich byt je v rekonstrukci. Matyáš profesionálně hlídá děti, pořádá letní tábory a hraje jako ochotnický herec pohádky. Do Prostřeno! šel s představou, že udělá show a zpestří celý týden. Už nyní na prima+ uvidíte, jestli se mu to podařilo. Matyáš je zapáleným fanouškem světa Pána prstenů a bude tomu odpovídat i menu. Podávat bude elfský chléb lembas s tatarákem, Éowyninu šlichtu, Hraničářovu flákotu, fazolové lusky, pepřovou omáčku, opékané bandury a jako dezert vejce draka Šmaka.

Má to ale háček. Pro soutěžící je dílo spisovatele J. R. R. Tolkiena španělskou vesnicí. Při čtení menu vůbec netuší, o co jde. Hana tipuje, že je Éowyn hostitelovou babičkou. Drak jim zase připomíná nějakou pohádku. Spřízněné duše tedy Matyáš nepotká. Bude to problém? Seznámení soutěžících proběhne venku před domem, kde se Matyáš omluví za to, že budou v náhradním bydlení. Na první pohled odhadne Tomáše jako taktika. „Už od prvního okamžiku jsem tušil, že to bude rejpal,“ tvrdí. Bude první dojem správný?

Místo polévky bude šlichta:

Vyhrát přišli úplně všichni?

Jako první se bude podávat předkrm. Topinku k tataráku zabalí Matyáš do kapusty a zaváže plastovým modrým provázkem. Podle soutěžících si mohl dát tu práci a sehnat nějaký přírodní. Hana nemá ráda syrové maso, a tak jen ochutná. Topinka, která má představovat elfský chléb, bude soupeřům připadat mastná. „Kdo z vás to přišel vyhrát?“ zeptá se hostitel. „Myslím, že asi všichni,“ říká Tomáš, který se ukáže jako velký kritik. Polévka je inspirovaná štítonoškou Rohanu, která prý jednou vařila polévku, která se moc nepovedla. Éowynina šlichta neoslní ani soutěžící.

Pepřovou omáčku k hlavnímu chodu uvaří hostitel poprvé a je to poznat. Nikomu příliš nechutná. Tomáš jídlo dokonce označí za otřesné. Prý chutná jako z restaurace, což je přinejmenším zvláštní kritika. Dezert se naštěstí podaří a čokoládová vejce plněná mascarpone s karamelem budou mít úspěch. Nejvíc hosté ocení zábavu, při které se bude tančit. Matyáš bude předcvičovat a ostatní se přidají. Kolik dostane za dnešní výkon bodů? Dívejte se v pondělí.

Co vás v aplikaci Prostřeno! nejvíce zajímá a baví? Můžete označit více odpovědí

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 6. 2024

Berani, dnes se cítíte poněkud citlivě. Možná budete chtít zachránit každé zraněné zvíře u silnice. Spojte tento pečovatelský a milující instinkt s pudem bojovníka, který se ujme vedení a povede boj. Toto silné energetické duo je velmi akční. Vyšlete své láskyplné vnitřní instinkty do světa, aby konaly dobro.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.