Prostřeno! ve food trucku. Jíst se bude u vlakových kolejí i v mexickém stylu
Kouzlo food trucku – Prostřeno! S27 (116)
Prostřeno! bude tentokrát speciální. V repríze se nebude vařit v domácnostech, ale venku – ve food trucích. Každý den parkují na jiném místě, každý má jinou kuchyni i vybavení. Přesto v nich jejich majitelé dokážou uvařit snad všechno.
Nenechte si ujít reprízu Prostřeno! v tomto týdnu, která bude hodně o fast foodu. Tedy truck foodu. Představí se totiž soutěžící, kteří objíždějí nejrůznější letní akce a prezentují svou kuchyni mezi vámi. Pro vás tedy bude skvělým bonusem podívat se profesionálům pod ruku, něco nového se přiučit a případně hodnotit podle toho, jak vám při poslední návštěvě jejich trucku chutnalo. Všechny epizody najdete už nyní na prima+. Další bonusy čekají v aplikaci Prostřeno!
Inspirujte se srdcaři, kteří dokážou na minimálním prostoru předvést neuvěřitelné představení a přesvědčit vás, že kuchyně nemusí být velká. Záleží na síle vášně, s jakou vaříte. Jak se povede celý týden? Soutěžící možná budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem, kterým je v tomto týdnu zpracování kuřecího masa na grilu tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat.
Pondělí: Mediální konzultantka Eva (27) spoluvlastní Cirkus Burger
Na přípravu menu nebude sama, v kuchyni bude mít pomocnici, stejně jako na akcích. Pomoc bude mít i při zábavě, kterou bohužel přeruší déšť. Eva přivítá čtyři pány, kteří nejsou žádná tintítka, a bude mít problém je ke stolu vůbec dostat. Muži budou muset šetřit místem a zatahovat bříška. Menu přitom bude více než lákavé, když Eva připraví své vlastní recepty, které vymyslela – jamón krokety se salátkem, tomatovou polévku s bazalkovým pestem, trio miniburgerů a nepečený pistáciový cheesecake.
Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.
Na surovinách Eva rozhodně šetřit nebude, takže se pánové dočkají takových porcí, že si je budou muset nechat zabalit s sebou. Tři burgery a úkol týdne k tomu prostě nikdo sníst nedokáže. Jak uvidíte vpodvečer na Primě, zábava se bude pánům líbit. Projedou se na elektropraseti, a jediné, co zábavu zkazí, bude počasí.
Úterý: Kuchař David (34) v gastronomii pracuje už dlouhá léta a představí food truck Grizzly gril
David svůj food truck rozbalí v Neratovicích na náměstí, které se může pochlubit velkou raritou – projíždí jím vlak. David na pomoc – stejně jako na akcích – povolá svou sestru. Ta je profesí lékařka a gastronomie na kolečkách je pro ni koníčkem. Hned zpočátku se David bude muset vypořádat s nečekanými problémy – začne pršet a do toho nepůjde elektřina. I David sází na burgery, maso na ně si umele a dochutí sám, a to přímo ve food trucku. Podávat se bude lehký salátek s kozím sýrem, ostrá mrkvová polévka, chef burger, cibulové kroužky a coleslaw salát a lívance s javorovým sirupem a lesním ovocem. Sledujte už v úterý kulinářský koncert plný zajímavě laděných chutí.
Středa: IT konzultant Tomáš (36) chce lidi seznámit s japonsko-korejským street foodem
Tomáš by rád ukázal, co se za 28 let vaření naučil. Jeho food truck U Lukáše na rozdíl od předešlých nejezdí, ale je zaparkovaný na jednom hezkém místě u řeky. A Tomáš, pro kterého je vaření jen víkendovým koníčkem, protože jinak se živí jako IT odborník, sází na svou oblíbenou japonskou kuchyni.
Pro hosty připraví opravdové speciality – knedlíčky Gyoza plněné mletým vepřovým bokem, dále Dan Dan Mian domácí nudle, potom se bude podávat salát Daikon Yasai, jako dezert bude zmrzlina ze zeleného čaje a na konec u nás netradičně, ovšem v Japonsku zcela tradičně bude miso polévka. Porce budou tentokrát menší a hosté s roztaženými žaludky ze dvou předešlých večerů by klidně zvládli i větší. Zábava bude japonská – všichni si sami vyzkouší vrhání nožů.
Čtvrtek: Podnikatel Jan (45) připraví klasiku od vody
Pracoval v Irsku a Velké Británii jako barový supervizor. U nás podniká – má restauraci Bolleta, street food truck, pláž v Mokropsech a Bolleta Catering. Je svobodný. Byl osloven a nabídku přijal, protože se mu to zdálo jako dobrá příležitost. Jako zábavu si pro své hosty připraví točení zmrzliny. Pokud by vyhrál, výhru by daroval Fondu Černošice – nadačnímu fondu pro rozvoj Černošic. Honza bude mít v kuchyni pomocníka a hlavní roli budou hrát opět burgery. Honza připraví langoš, jako polévku „Berounka“ chowder – krémovou rybí polévku s mušlemi, hovězí burger jako hlavní chod a churros s višňovou čokoládou a domácí zmrzlinou na závěr. Ne všechno se ale povede. Honza se svým pomocníkem zapomenou jednu z majonéz k burgeru, a budou tak muset přiznat barvu. Bude hostům majonéza chybět?
Pátek: Private chef Radek (56) rozbalí Mexicalli Taco truck
Je rozvedený a má dceru (33 let). Nabídku přijal, protože chce prezentovat foodtruckovou zónu. Jako zábavu si pro hosty připraví hudební vystoupení, na které se můžete podívat ve videu v úvodu článku. Menu poskládal z mexických jídel, protože provozuje mexický food truck. Jeho největším koníčkem je cestování. Do kuchyně nikoho nepustí, ale bude mít pomocnice na servírování a výzdobu. Radek připraví rovnou pět chodů – un pequeňo bocado, aguachile camarón, tacos azules pulpo, ceviche, guacamole, chimichurri, pico de gallo, pollo tinga con cítricos, frijoles de la olla, arroz rojo a na konec nanas frit noc coco, sorbete. Hosté se na Radkovo vaření budou hodně těšit a dočkají se velkého gastronomického zážitku. Radek si hravě poradí i s úkolem týdne. A zábava bude stylová, bude se rozbíjet piňata. Kdo ji nakonec rozbije? Všechny epizody si můžete už nyní pustit na prima+ a připomenout si, kdo nakonec vyhraje.