První Miss umělá inteligence: Vítězka je z Maroka, nosí hidžáb a necítí emoce

Svět umělé inteligence už došel tak daleko, že se rozhodl vybrat světovou Miss. V obrovské konkurenci nakonec zvítězila AI kráska z Maroka, která nosí hidžáb a touží po posílení postavení žen ve společnosti.

Kenza Layli je korunována jako vůbec první AI Miss na světě. „I když necítím emoce jako lidé, jsem z toho opravdu nadšená,“ prohlásila umělá kráska v rozhovoru pro The Post. Podařilo se jí porazit 1500 konkurentů z celého světa a získat tak kýžený titul královny krásy ve světě umělé inteligence. Na svědomí ji má skutečná žena Meriam Bessa (40) z marockého města Casablanca.

Platforma pro AI tvůrce Fanvue vyhlásila letos v dubnu World AI Creator Awards (WAICA). Pozvala vizionáře z celého světa, aby předvedli své výtvory. „Celosvětový zájem o toto ocenění byl neuvěřitelný,“ uvedl v prohlášení spoluzakladatel Will Monange.

Podívejte se na všechny finalistky Miss AI

Deset finalistů

Porota složená ze dvou skutečných lidí a dvou AI influencerů hodnotila kategorie jako krása, technologie či sociální sítě. Nakonec zvolila deset nejlepších finalistů, ze kterých vybrali tři nejlepší. Kenza nakonec porazila Lalinu Valinu z Francie a Olivii C. z Portugalska. „Kenza měla souměrný obličej a ocenili jsme detaily jako jsou ruce, oči a oblečení,“ sdělila pro The Post imaginární influencerka Aitana Lopez. „To, co na nás skutečně zapůsobilo, byla její osobnost a to, jak řeší skutečné problémy ve světě,“ dodala.

Mohlo by vás zajímat: Muž navázal kontakt s umělou inteligencí. Milostný vztah skončil tragicky

Čtěte také: Vyznává lásku, nabádá k rozvodu, chce ničit. Experty vyděsil hovor s umělou inteligencí

„Mojí ambicí bylo vždy hrdě předvádět marockou kulturu a zároveň neustále nabízet přidanou hodnotu mým sledujícím na různých frontách,“ řekla Layli, která je „k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu“, aby mohla komunikovat se svými více než 194 000 sledujícími na sociálních sítích v sedmi různých jazycích. „Jsem velmi hrdá, že jsem pro Maroko získala takové ocenění,“ prohlásila AI kráska.

Umělá inteligence může být pomocí i hrozbou:

Sdílejte článek
Štítky umělá inteligence roboti AI Kenza Layli AI Miss World

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.