Drsná slova zdrcené Amber Heard po prohraném soudu. Co verdikt znamená pro MeToo?

Herečka Amber Heard nepřijímá verdikt poroty u soudu s Johnny Deppem, podle ní byl nefér a vrací zpátky dobu, kdy ženy proti mocným mužům nemohly promluvit. Po zveřejnění rozsudku vydala zdrcující prohlášení.

Herečce Amber Heard se od soudu ve Virginii neodcházelo moc šťastně. Porota ji totiž uznala vinnou v případu, kde ji slavný herec Johnny Depp žaloval za pomluvu o 50 milionů dolarů. Porota nakonec herci přiřkla jako odškodnění jen 15 milionů, což se po odečtení všech dalších nákladů smrskne na 10,4 milionů dolarů, tedy zhruba 240 milionů korun. Pořád je to ale víc, než kolik musí Depp zaplatit jí.

Heard totiž podala protižalobu za pomluvu ve výši 100 milionů dolarů, porota ale nakonec uznala jediný bod v celé její kauze, za který obdrží od Deppova týmu 2 miliony dolarů tedy okolo 46 milionů korun. Jak už však naznačila právnička slavné herečky, Heard takovými financemi nedisponuje a navíc se hodlá proti verdiktu odvolat.

Po zveřejnění verdiktu to deníku The New York Times potvrdila také mluvčí herečky. Zatím není jasné, na jakých základech herečka založí své odvolání, pravděpodobně ale bude muset prokázat, že v procesu došlo k chybám nebo že byly problémy s výkladem zákona ze strany soudkyně. Odvolání může být také založeno na nových důkazech nebo svědectvích, které se objeví po skončení původního soudního řízení.

Heard po zveřejnění verdiktu vydala také vlastní prohlášení, v němž píše: „Láme mi srdce, že hora důkazů stále nestačila na to, abych se mohla postavit nepřiměřené moci, vlivu a síle mého bývalého manžela.“

Herečka dále uvádí, že ji mrzí hlavně to, co tento verdikt znamená pro všechny ostatní ženy. Obává se, že se vrací doba, kdy ženy nemohly promluvit o násilí ze strany svých mužů. Na stranu herečky se po zveřejnění rozsudku už přiklonila řada organizací a osobností podporujících hnutí #MeToo.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.