Je hotovo! Johnny Depp zvítězil u soudu nad ex Amber Heard. Jaké dostane odškodné?

Soud Depp versus Heard

Herec Johnny Depp zvítězil u soudu v americkém státě Virginie se svou žalobou proti bývalé manželce Amber Heard. Porota po třech dnech jednání uznala, že jej herečka pomluvila, a přiřkla mu vysoké odškodnění.

A je hotovo. Porota v náročném procesu mezi známým hercem Johnnym Deppem a jeho bývalou manželkou Amber Heard konečně dospěla k verdiktu. Stalo se tak po 3 dnech, respektive takřka 13 hodinách jednání, které ještě byly přerušeny, aby se porota mohla soudkyně zeptat na doplňující otázku. Mnozí pak počítali i s variantou, že se porota rozdělí na dvě poloviny, které nebudou moci dojít k rozhodnutí. Tak se ale nestalo, a celý proces má tak překvapivě jasného vítěze.

Tím se nakonec stal Depp, jemuž porota dala za pravdu v otázce, jestli jej Amber v článku s názvem „Promluvila jsem proti sexuálnímu násilí a čelila jsem hněvu naší kultury“ v deníku The Washington Post pomluvila. I když herečka herce v článku přímo nejmenovala, verdikt zní přesto ano. Porota tím de facto uznala, že Heard lhala o detailech svého manželství s Deppem, zejména o části s domácím násilím ze strany herce, čímž významně poškodila jeho kariéru.

Satisfakce pro Johnyho Deppa a návrat do Hollywoodu?

Herec žádal v případě uznání její viny kompenzaci ve výši 50 milionů dolarů. Tu mu nakonec porota nepřiřkla v plné výši – obdrží pouhých 15 milionů dolarů, tedy v přepočtu zhruba 347 milionů Kč. Herečka už předtím podala protižalobu ve výši 100 milionů dolarů – v jejím případě jí však porota dala za pravdu pouze v jediném bodu celé kauzy, za což obdrží 2 miliony dolarů, respektive 46 milionů Kč.

Pro Johnnyho Deppa se tak každopádně jedná o velké zadostiučinění. Znamená to automaticky návrat do hollywoodské první ligy a přísun velkých rolí typu noví Piráti z Karibiku? To zatím nejspíš ne. Jakmile ale celá věc zmizí z médií, dořeší se případná odvolání ze strany Amber a lidé na tenhle monstrproces zapomenou, bude mít pravděpodobně Johnny dveře znovu otevřené. Oproti tomu Amber nejspíš nečeká nic moc pěkného – naopak, za své lži by totiž mohla čelit další sérii žalob, a na nějakou kariéru po druhém Aquamanovi už může rovnou zapomenout.

Níže se můžete podívat na první reakci samotného herce:

Sdílejte článek
Štítky dolar Hollywood Johnny Depp herec soud Johnny Depp Amber Heard manželství Hollywood The Washington Post USA verdikt Virginie pomluva porota

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.