Celebrity

21. října 2023 19:50

redakce Prima Ženy

Psychiatr Cimický znásilnění žen popřel. Pár dní před soudem se předávkoval léky

Cimický je ve vážném stavu na ARO. Psychiatr obviněný i ze znásilnění se měl předávkovat léky

Psychiatr Jan Cimický skončil ve vážném stavu na ARO ve Střešovické nemocnici. Podle informací Blesku se měl předávkovat léky. Lékař a spisovatel čelí obžalobě ze znásilnění a vydírání. Jeho případ měl za dva týdny začít projednávat Obvodní soud pro Prahu 8. Cimický nařčení rázně odmítá a hodlal prokázat svou nevinu.

Zda šlo o nešťastnou nehodu, nebo se Cimický předávkoval záměrně, není jasné. „Pacienta s tímto jménem a ročníkem narození k nám dopoledne přivezli v bezvědomí na ICU B, více informací poskytovat nemohu,“ sdělili Blesku na evidenci pacientů v Ústřední vojenské nemocnici.

Jan Cimický pracoval řadu let jako psychiatr v Bohnicích, mimo to působil také jako překladatel, dramaturg, scenárista a napsal několik knih. Teď čelí několika obžalobě ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání.

Jako první o sexuálním napadení Cimickým promluvila zpěvačka Jana Fabiánová (dcera zpěvačky Nadi Urbánkové - pozn. redakce). Svou nepříjemnou zkušenost zveřejnila v reakci na to, že měl Cimický od tehdejšího prezidenta Miloše Zemana dostat vyznamenání za zásluhy o stát v oblasti kultury.

„Prohlašuji na svou čest: Jan Cimický mě sexuálně napadl za dveřmi své ordinace, když mi nebylo ještě ani 23 let. Protestuji tímto veřejně proti ocenění Jana Cimického prezidentem České republiky,“ napsala na sociální sítě Fabiánová.

Netrvalo dlouho a začaly se ozývat další ženy s podobnou zkušeností. Sexuální obtěžování popsala i moderátorka České televize Martina Vrbová Hynková, která se s Cimickým setkala pracovně.  Psychiatr ji povalil na sedačku a začal ji osahávat a líbat, ona z ordinace utekla.

„Při přípravě jednoho pořadu jsem od MUDr. Cimického potřebovala doplňující informace. Navrhl mi, abych se za ním zastavila u něj v ordinaci. Náš pořad jsme tam natáčeli a prostředí ordinace jsem dobře znala. Tentokrát jsem ale byla bez štábu, sama,“ vylíčila moderátorka.

Detailně popsala celou událost: „MUDr. Cimický mě krátce po příchodu napadl. Povalil mě na sedačku, kde mě začal osahávat na prsou a líbat. Ve chvíli, kdy se mi podařilo ho na chvíli odstrčit, začal recitovat jednu z jeho básní. Byla jsem v naprostém šoku. Po nějaké době se mi podařilo z ordinace utéct a v panice doběhnout na autobus. Ubránila jsem se, ukončila spolupráci na pořadu a dala si závazek, že s panem doktorem se již nikdy osobně nesetkám,“ svěřila se Hynková.

Psychiatr Cimický jakékoliv obvinění odmítl a reagoval, že se bude soudně bránit. Chce dokázat svou nevinu. Státní zástupce na něj podal obžalobu letos v srpnu. Soud s ním má začít za dva týdny. Vyznamenání od Zemana se nakonec rozhodl nepřevzít.

Jako první o sexuálním útoku ze strany Cimického promluvila zpěvačka Jana Fabiánová:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.