Radka Třeštíková odsuzuje rychlou módu. Luxus není pro každého, míní Hana Třeštíková

Hana Třeštíková promluvila o módě

V poslední době se ve světě módy čím dál více řeší problém týkající se fast fashion, což je velmi levné a lehce dostupné oblečení, které se vyrábí v obrovském množství bez ohledu na životní prostředí. Hned několik vlivných českých osobností před časem navázalo spolupráci s tureckým módním tržištěm a ne každému se tento přístup líbí.

Na problém spojený s propagací masové výroby oblečení za nízké ceny upozornila například spisovatelka Radka Třeštíková, která se dlouhodobě snaží propagovat udržitelnou módu a dává důraz na kvalitu a opětovné používání.

Čtěte také: Taťána Kuchařová i Radka Třeštíková se odvázaly. Bez ostychu předvedly svá nahá těl

Ne každý má dle Hany Třeštíkové na luxus

Třeštíková odsoudila za nevhodnou reklamu celebrity, mezi které patří například Emma Smetana, Agáta Hanychová či Dominika Myslivcová. „Je to mimo jiné absolutní fast fashion trash, který ztělesňuje všechno to, proti čemu se poslední roky na poli módy bojuje, od kvality a pracovních podmínek až po dopad masivní výroby na životní prostředí. Píše se rok 2024 a my už zase míříme hluboko do háje,“ podělila se o svůj názor spisovatelka na sociálních sítích.

Pro web Expres.cz se nyní k celé kauze vyjádřila sestra bývalého Radčina partnera Tomáše Třeštíka. „Kauzu jsem samozřejmě zaznamenala. Myslím, že je správné na to upozorňovat a zvedat tu otázku s tím, že rychlá móda generuje vedlejší efekty, které neumíme ani domyslet,“ uvedla Hana Třeštíková. Podle ní je dobré si to uvědomit, zároveň zdůrazňuje, že by se každý měl nechat vést vlastním přesvědčením.

Přečtěte si: Hana Třeštíková nejvíce nosí černou, v šatníku má boty za desetitisíce

„Velké řetězce hrají na to, že to je levné. Úplně chápu, že lidi koukají na peníze a radši si koupí levnější tričko a dětem dopřejí třeba vybavení do školy. Originální móda od návrháře je vždycky dražší,“ dodala Hana v rozhovoru pro Expres.cz.

Reakce Radky Třeštíkové

Netrvalo to dlouho a ke kauze se prostřednictvím sociálních sítí opět vyjádřila i Radka Třeštíková. „Nevymezila jsem se proti tomu, že někdo fast fashion a fake zboží z pochybných e-shopů nakupuje, ale v první řadě proti tomu, že to tolik influencerů propaguje a dělá z toho cool záležitost,“ objasnila svá slova.

Mohlo by vás zajímat: Čím Třeštíková vystrašila nápadníka? Spisovatelka promluvila o pozváních na rande

„Cool záležitost to opravdu není. Je to asi jako stravování se ve fast foodech, klidně tam jezte, ale necpěte ostatním, že je to zdravé a že to mají dělat taky,“ napsala Radka na Instagram a dodala, že kolik stojí děti, ví naprosto přesně.

I v second handech se dá najít kvalitní oblečení:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.