Celebrity

13. listopadu 2023 06:00

Vanesa Havlíková

Bára Štěpánová o módě: Udržitelnost je iluze, radost z nového kousku k životu patří

Barbora Štěpánová o bydlení a módě

Barbora Štěpánová (63) se vyžívá v nakupování doplňků do domácnosti i nového oblečení. Na křtu knihy a vernisáži designérky Lucie Volfové oblíbená herečka redakci Prima Ženy exkluzivně přiblížila detaily o svém bydlení a prozradila, jaký vztah má k módě, kde nejraději nakupuje i jaký je její nejdražší kousek v šatníku.

Bydlíte v domě, nebo bytě?

Bydlím v domě, který jsme si udělali tak, jak jsem si vysnila. Jsem velký milovník starých věcí a Anglie. Jsme teď ale ve fázi, která za život potká asi každého, že si dům nebo byt zařídí a časem věci začnou odcházet, člověka omrzí a chtělo by to nějak oživit.

Mohlo by vás zajímat: Podívejte se na dům Barbory Štěpánové.

Co konkrétně byste chtěla obměnit?

Dům jsme zařizovali, když jsme se zbláznili do golfu, a je to opravdu hodně znát. Jsou tam obrovská kožená křesla, která působí, jako kdybyste byli někde v anglické golfové klubovně, a už bych to ráda odlehčila. Bydlení a design mě moc baví, výhodu vidím také v tom, že máme s mužem každý svůj pokoj. On to má zařízené do panského stylu a já zase naopak. U mě je vidět holčičí, trochu ulítlý styl, někdy možná až děsivý, ale člověk se tam opravdu musí cítit hezky. To je pro nás nejdůležitější.

Plánujete při případné rekonstrukci využít služeb profesionálů?

Říkala jsem si, že si to umím přestavět sama, ale vždycky když jsme dělali nějakou určitou část, třeba zahradu, jsme se profesionálů zeptali. Ve finále jsme si to ale udělali po svém, nicméně služeb profesionálů se nebráním.

Kromě doplňků do domácnosti, kterých máte velké množství, si ráda koupíte také něco hezkého na sebe. Kde se při výběrů svých občas netradičních outfitů inspirujete?

Řeknu to na rovinu, miluju obchod v blízkosti divadla Ungelt. Moc lidí to tam nezná, ale oni mají tak strašně podivné věci, které miluju, a to mě tam fakt baví. Inspiraci poté hledám také na sociálních sítích.

Potrpíte si na udržitelnou módu?

Řekla bych, že vlastně ano. Nemám problém vynést věci několikrát, nevadí mi vzít si jedny šaty vícekrát, protože když je nemáte dlouhou dobu na sobě, jsou pro vás najednou nové a u spousty věcí ani nevím, že je mám. Řekla bych tedy, že se chovám relativně udržitelně. Udržitelná móda je ale zároveň trochu iluze, protože radost, že si pořídíte něco nového, k životu prostě patří. Já sama mám mraky bot a oblečení, ale samozřejmě si občas potřebuju koupit něco nového, protože radost je stejně důležitá jako udržitelnost.

Mohlo by vás zajímat: Máte plný šatník a stále nic na sebe? Chybí vám tyto základní kousky za hubičku

Říkáte, že máte v šatníku spoustu věcí. Kdybyste ale měla vypíchnout jednu jedinou, která by neměla v šatníku žádné ženy chybět, jaká by to byla?

Tady asi nebudu moc originální. Myslím si, že to jsou džíny, protože když nevíte, co zrovna na sebe, džínama nic nezkazíte. Záleží spíš na tom, jaký střih kalhot zvolit, protože některé lze vynést i do společnosti. Pak jsou ale takové, které se hodí spíš na neformální příležitost.

Co je vaším nejdražším kouskem v šatníku?

Asi kožená kabelka od Vivienne Westwood. Cenu si nechám pro sebe.

Podívejte se na dům Barbory Štěpánové:

Sdílejte článek
Štítky rozhovor design móda styl dům bydlení herečka oděv Barbora Štěpánová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.