Recept z Česko na grilu: Krkovice s hořčičnou omáčkou podle Dominiky a Denisy
Příprava krkovice na grilu podle Martina Svatka - Česko na grilu (3)
Tématu, kterému kralovala krkovice, se soutěžící Dominika s Denisou chopily na výbornou. Jejich grilovaná krkovička s hořčičnou omáčkou sklidila u ochutnávajících samou chválu. Vyzkoušejte si ji podle jejich receptu připravit také a užijte si jarní grilovačku u vás doma.
Krkovice s hořčičnou omáčkou
Suroviny
- krkovice
- nakrájené sušené a čerstvé chilli
- sůl
- pepř
- česnek
- kmín
Chilli omáčka
- ½ cibule
- směs chilli papriček
- česnek
- sriracha
- jogurt
- směs pálivých omáček
- sůl
Hořčičná omáčka
- máslo
- cibule
- dijonská hořčice
- bílé víno
- vývar
- smetana
- hrubozrnná hořčice
Brambory
- jarní brambory
- sádlo
Salát
- jablka
- šalotka
- nastrouhaný křen
- sůl
- pepř
- ocet
Sledujte reality show Česko na grilu každou sobotu ve 20:15 na Primě nebo kdykoliv online na prima+
Postup
Krkovice: Krkovici nakrájíme na plátky o tloušťce 2–3 prsty a naložíme do směsi z nakrájeného sušeného i čerstvého chilli. Přidáme hodně soli, pepře a česneku, kmín. Necháme marinovat. Odleželé maso osušíme ubrouskem a položíme na rozpálený rošt. Opékáme tak, aby byla krkovice po rozříznutí růžová.
Chilli omáčka: Do mixéru dáme půlku cibule, směs chilli papriček, česnek, srirachu, jogurt, směs pálivých omáček, sůl a rozmixujeme dohladka.
Hořčičná omáčka: Na másle zpěníme cibulku do sklovata, přidáme dijonskou hořčici. Lehce spolu orestujeme a přilijeme bílé víno s vývarem. Zredukujeme a dáme na mírný plamen. Přidáme smetanu a zahustíme podle potřeby. Následně rozmixujeme, přepasírujeme a přidáme hrubozrnnou hořčici.
Brambory: Jarní brambory uvaříme neloupané a rozmáčkneme je do placky. Po vychladnutí smažíme na sádle dozlatova.
Salát: Nakrájíme na kostky jablka a najemno šalotku. Smícháme s nastrouhaným křenem. Dochutíme solí, pepřem a octem.
Aby vaše grilování bylo úspěšné, nezapomeňte na pořádně rozpálený gril. Jak na to, se podívejte na videu: