Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Ideální recept na první jarní víkend: Kuřecí minestrone s pestem

Nejslavnější italská polévka má mnoho podob, ale pokaždé je plná zeleniny, výborných těstovin a voní parmazánem. A v tomto případě jí dodává výraznější chuť i pesto.
Vydáno: 23.03.2018, Anna Kopečková
Kuřecí minestrone s pestem
Kuřecí minestrone s pestem Autor: Pinterest/countryliving.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Výhodou polévky minestrone je, že ji můžete různě obměňovat podle ročního období, momentální chuti nebo toho, co máte právě v kuchyni.

Každopádně by vždy měla být dostatečně sytá, takže ji klidně můžete podávat i jako hlavní chod, pokud ji doplníte dobrým čerstvým pečivem.  

 

 

 

Kuřecí minestrone s pestem

Kuřecí minestrone s pestem1 Foto:

Co budete potřebovat:

 

  • 1 paličku česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 menší nasekanou cibuli
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 500 g kuřecích prsou bez kůže
  • kousek tvrdé kůrky z parmazánu + hoblinky na ozdobení
  • 1 plechovku červených fazolí
  • 2 větší mrkve
  • 1/4 lžičky drceného červeného pepře
  • 1 balíček chlazených sýrových tortellini
  • hrst čerstvých kapustových listů
  • 2 lžíce pesta + trochu na podávání
  • sůl a čerstvě mletý pepř

 

Postup:

1. Horní část paličky česneku odkrojte, paličku položte na kus alobalu, pokapejte lžící olivového oleje, dobře do alobalu zabalte a dejte asi na půl hodiny do trouby vyhřáté na 200 °C. 

2. Mezitím ve velkém hrnci rozehřejte zbylé dvě lžíce oleje a orestujte na něm nasekanou cibuli do světle hněda. Přilijte kuřecí vývar, vložte kuřecí prsa a parmazánovou kůrku, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 25–30 minut bez pokličky, dokud není kuřecí maso měkké.

3. Upečený česnek nechte vychladnout, pak ho rozbalte, stroužky vymačkejte do misky, utřete vidličkou na pastu a odložte stranou.

4. Uvařená kuřecí prsa vyjměte z vývaru, roztrhejte dvěma vidličkami a vraťte zpátky do hrnce. Přidejte propláchnuté fazole, nakrájenou mrkev, červený pepř a 2 lžíce připravené česnekové pasty, promíchejte a povařte 15 minut pod pokličkou. Pak přidejte tortellini a za občasného míchání vařte dalších 4–6 minut. Nakonec vmíchejte kapustové listy natrhané na kousky a povařte ještě 2–4 minuty. 

5. Polévku odstavte z ohně, vyjměte z ní parmazánovou kůrku a vmíchejte pesto. Dochuťte solí a pepřem a podávejte ozdobené troškou pesta a hoblinkami parmazánu.  

-ak-

Mohlo by vám taky chutnat:

Budou vám chutnat!

Jarní polévky k večeři: Zahřejí, zasytí a nepřiberete po nich

 

 

Polévky jsou hit!

Polévky jsou hit: Osvěží, stopnou hlad a dokonce vás zavedou do exotiky

Článek je zařazen v: polévka, pesto, kuřecí vývar, minestrone, zeleninová polévka, jarní polévka, jarní recept
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama