Recepty

23. března 2018 06:00

Anna Kopečková

Ideální recept na první jarní víkend: Kuřecí minestrone s pestem

Nejslavnější italská polévka má mnoho podob, ale pokaždé je plná zeleniny, výborných těstovin a voní parmazánem. A v tomto případě jí dodává výraznější chuť i pesto.

Výhodou polévky minestrone je, že ji můžete různě obměňovat podle ročního období, momentální chuti nebo toho, co máte právě v kuchyni.

Každopádně by vždy měla být dostatečně sytá, takže ji klidně můžete podávat i jako hlavní chod, pokud ji doplníte dobrým čerstvým pečivem.

Kuřecí minestrone s pestem

Co budete potřebovat:

  • 1 paličku česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 menší nasekanou cibuli
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 500 g kuřecích prsou bez kůže
  • kousek tvrdé kůrky z parmazánu + hoblinky na ozdobení
  • 1 plechovku červených fazolí
  • 2 větší mrkve
  • 1/4 lžičky drceného červeného pepře
  • 1 balíček chlazených sýrových tortellini
  • hrst čerstvých kapustových listů
  • 2 lžíce pesta + trochu na podávání
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Horní část paličky česneku odkrojte, paličku položte na kus alobalu, pokapejte lžící olivového oleje, dobře do alobalu zabalte a dejte asi na půl hodiny do trouby vyhřáté na 200 °C.

2. Mezitím ve velkém hrnci rozehřejte zbylé dvě lžíce oleje a orestujte na něm nasekanou cibuli do světle hněda. Přilijte kuřecí vývar, vložte kuřecí prsa a parmazánovou kůrku, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 25–30 minut bez pokličky, dokud není kuřecí maso měkké.

3. Upečený česnek nechte vychladnout, pak ho rozbalte, stroužky vymačkejte do misky, utřete vidličkou na pastu a odložte stranou.

4. Uvařená kuřecí prsa vyjměte z vývaru, roztrhejte dvěma vidličkami a vraťte zpátky do hrnce. Přidejte propláchnuté fazole, nakrájenou mrkev, červený pepř a 2 lžíce připravené česnekové pasty, promíchejte a povařte 15 minut pod pokličkou. Pak přidejte tortellini a za občasného míchání vařte dalších 4–6 minut. Nakonec vmíchejte kapustové listy natrhané na kousky a povařte ještě 2–4 minuty.

5. Polévku odstavte z ohně, vyjměte z ní parmazánovou kůrku a vmíchejte pesto. Dochuťte solí a pepřem a podávejte ozdobené troškou pesta a hoblinkami parmazánu.

-ak-

Mohlo by vám taky chutnat:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.