Celebrity

20. května 2023 08:30

Eliška Reiglová

Reklamy a seriály jsem dělat nechtěl, přiznal Lukáš Příkazký. Divadlo by ho ale neuživilo

7 pádů Honzy Dědka (16) - upoutávka

Herec Lukáš Příkazký má na kontě nejen celou řadu filmů a seriálů, ale také divadelních her. Právě prkna, která znamenají svět, měla být jeho prioritou, nic jiného dělat nechtěl – obzvláště ne reklamy. Nakonec ale pochopil, že pokud se chce uživit, bude muset ze svých zásad slevit.

Lukáš Příkazký se narodil v březnu roku 1985 ve Strážnici. Vystudoval herectví na brněnské konzervatoři a poté DAMU. Nějakou dobu bylo možné ho sledovat pouze na divadelních prknech, držel se totiž zásady, že jinde se pohybovat nebude. Později mu ale došlo, že by takto brzy přišel takzvaně na buben.

„Nechtěl jsem dělat reklamy a seriály, chtěl jsem dělat jenom divadlo. Ale pak člověk pochopí, že to není k uživení. Že taková reklama je prostě super,“ uznal Příkazký, kterého tak diváci mohou na obrazovkách sledovat nejen ve filmech a seriálech, ale například i v reklamě energetické společnosti.

Vedle jiných rolí ztvárnil Lukáš Příkazký také Lukyna v novém osmidílném seriálu Agrometal. Ten se odehrává ve fiktivní české vesničce Čertice, která je na první pohled stejná jako každá jiná. Právě o Lukynovi se ale to samé rozhodně nedá říct. Pěkně si totiž doma zatopil, když zapomněl na výročí svatby. A aby si svou ženu usmířil, rozhodl se zrealizovat šílený nápad.

Ohodnoťte seriál Agrometal na Kinoboxu

„Je to osm dílů. Moji ženu hraje Kristýna Leichtová a říká mi, že bych se měl sebrat a věnovat se rodině. Zrovna se vyhlašuje soutěž amatérských kapel a hlavní cenou je motorka. Abych to doma vyžehlil, přihlásím se do soutěže. Problém je, že nemám kapelu a neumím na nic hrát. A o tom je těch osm dílů. Určitě se na to mrkněte, napsal to Rudolf Hrušínský nejmladší, režíroval to Karel Janák – a myslím, že nic podobného v televizi dlouho nešlo,“ dodal.

Lukáš Příkazký o seriálu Agrometal:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.