Celebrity

20. října 2023 08:34

Kisa Císařová

Režiséra Snowboarďáků Janáka manželka okouzlila. Setkali se na castingu reklamy na paštiky

30+ Otázek Karel Janák

Ne každý si přesně pamatuje okamžik, kdy potkal svou životní lásku. A pokud ano, ne vždy je to moment provázený nějakou zásadní romantickou okolností, která by se dala vyprávět dalším generacím. To režisér kultovní komedie Sowboarďáci Karel Janák (53) má jasno. Když potkal svou budoucí ženu herečku Romanu Goščíkovou (40), dokonce ji přirovnal k jedné ikonické filmové postavě.

Okamžik, kdy jeho zrak poprvé spočinul na drobné brunetce původem z Ostravy, si Karel Janák pamatuje dodnes. A to přestože je to už pěkných pár let zpátky. „Viděl jsem ji na castingu na jednu reklamu na paštiky,“ svěřil se v pořadu 30+ Otázek. „Přišla mi, že je taková Amélie z Montmartru,“ nebál se oblíbený režisér přirovnat svou budoucí ženu ke všemi milované filmové postavě.

„Měla spoustu dobré pozitivní energie. V té době jsem měl ale svoji jinou přítelkyni, takže mě okouzlila jenom jako herečka,“ prozradil s šibalským úsměvem Karel Janák, jak to tehdy bylo a v jaké se nacházel životní situaci. Osud tomu ale chtěl, že se jejich cesty nakonec přece jen protnuly a z Karla Janáka a Romany Goščíkové se stali nejen manželé, ale také rodiče syna Ondřeje (4).

A kromě jiného jsou i spolupracovníky. V roce 2017 Romana Goščíková koupila Divadlo Radka Brzobohatého, pro které Karel Janák napsal nejednu hru, nejnověji kontroverzní komedii s názvem Vy nejste žena, pane. „Bylo to obráceně. Pořád jsem jí říkal: ‚Zlato, kup nějaké divadlo.' Až mě nakonec poslechla,“ odpověděl režisér na dotaz moderátorky Kisy Císařové, jak reagoval, když mu jeho žena oznámila, že má v plánu koupit divadlo.

Ovšem prkna, která znamenají svět, nejsou jediným místem, kde spolu Karel a Romana spolupracují. Pro televizi Prima společně produkovali seriál Agrometal, který opanoval nejprve platformu prima+ a posléze i televizní obrazovky. A kromě producentské úlohy v něm měla Romana i jednu z hlavních rolí. „Je to vždycky těžší, protože ji vidíte víc kriticky. Znáte dopodrobna, jak se chová. A tím pádem se snažíte určité věci z té postavy vymazat. Zkrátka jste vůči ní náročnější,“ prozradil Karel Janák svůj názor na téma, jaké to je režírovat vlastní ženu.

Větší než Snowboarďáci

A prověrka společné práce a tolerance čeká manžele zanedlouho znovu. Rýsuje se prý totiž opět příprava nového projektu a opět pro televizi Prima. „Bude to pěkné, velké a bude to po dlouhé době, snad po Snowboarďácích, podle mého námětu a scénáře. Takže si myslím, že by to lidi mohlo bavit,“ doufá režisér, kterého zmíněná teenagerovská komedie katapultovala mezi filmařskou elitu. A byť je kultovní komedii z roku 2004 Karel Janák vděčný, rád by už v povědomí veřejnosti nebyl zapsaný jen jako režisér Snowboarďáků. „Hrozně bych chtěl, abych už nebyl jenom režisérem Snowboarďáků, ale abych byl režisérem ještě něčeho, o čem se bude mluvit,“ vyslovil v pořadu 30+ Otázek své přání Karel Janák.

Mohlo by vás zajímat: Herečka Romana Goščíková ukázala středomořské bydlení. Kdo kraluje v její kuchyni?

Zvou slavného režiséra herečky, které touží po roli, na kávu? A jaké vlastnosti hledá Karel Janák u dobého herce či herečky? Jak často se slavní manželé Karel Janák a Romana Goščíková hádají a kdo se první usmiřuje? To a mnohem víc prozradil režisér ve videorozhovoru, který si můžete pustit v úvodu článku.

Podívejte se také, co Karel Janák prozradil v Show Jana Krause:

Sdílejte článek
Štítky manželé režisér TV Prima Karel Janák Romana Goščíková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.