Říjnové novoluní bude provázet zatmění Slunce. Obrňte se trpělivostí

Říjnové novoluní bude již desátým letošním novoluním a zároveň s ním dojde také k zatmění Slunce. Bude se odehrávat v přátelském a diplomatickém znamení Vah. Jak nás může ovlivnit a na co bychom se měli zaměřit?

Říjnové novoluní, které nastane 14. října večer, přesně ve 19 hodin a 54 minut, bude provázet také zatmění Slunce. K tomu dojde zhruba pět minut po vyvrcholení novoluní. Tentokrát nás čeká takzvané prstencové zatmění, které však od nás nebude viditelné.

Šance splnit si své sny a cíle

Přestože novoluní nebývají tak náročná jako úplňky, ve skutečnosti jsou jedním z nejdůležitějších astrologických tranzitů, pokud jde o dosažení našich cílů, bez ohledu na to, jak malé, nebo velké jsou. Každé novoluní je totiž ideální dobou pro nové začátky, nabízí nové možnosti a příležitosti. Je doslova přívalem energie, kterou může být zpočátku těžké uchopit, a to v nás může vyvolávat netrpělivost, neklid, napětí, někdy i podrážděné reakce. Je ale potřeba si z nabízených možností vybrat a rozhodnout se, kterým směrem se vydáte, jak a s kým chcete trávit svůj život.

Může to být zpočátku nepohodlné nebo obtížné, ale pokud se nezbavíte starých vzorců chování, které vám již neslouží, nemůžete se posunout dopředu. Energie Měsíce je nejsilnější prvních 12 až 24 hodin novoluní, ale projevuje se ještě následujících 28 dní. To znamená, že pokud si v době novoluní stanovíte nějaké cíle nebo vyslovíte svá přání a budete na nich pracovat, výsledky se mohou projevit velmi brzy, během několika týdnů.

Energie tohoto novoluní zasáhne všechna znamení, nejintenzivněji ji ale samozřejmě pocítí Váhy a také další vzdušná znamení – Blíženci a Vodnáři, poměrně silně se dotkne i Beranů, Raků a Kozorohů.

Energie Vah

Váhy jsou vzdušné znamení, spojené spíše s intelektem a hlavou než se srdcem. Lidé narození v tomto znamení bývají diplomatičtí, intelektuálně založení, často i velmi tvořiví. Snaží se vyhýbat spěchu a stresu, důležitý je pro ně klid, harmonie, rovnováha a spravedlnost. A právě rovnováhu a spravedlnost bychom měli mít nejvíce na paměti v době, kdy na nás bude působit intenzivní energie, kterou přinese říjnové novoluní. Ta může vynést na povrch nějaká citlivá a bolestivá místa, což nejspíš ještě přispěje ke zmatku nebo nejistotě, které mnozí z nás v současné době pociťují. Je dobré si uvědomit, že někdy v životě utrácíme příliš mnoho energie jen jedním směrem. Tím ztratíme rovnováhu a takový život v nás může zanechat pocit emočního vyčerpání nebo vyhoření.

Položte si několik otázek. Opravdu žijete svůj život a ne život jiných lidí? Kolik myšlenek denně věnujete sobě a kolik ostatním lidem? Kolik informací o někom jiném denně přijmete? A kolik jich věnujete sami sobě? Opravdu děláte to, co chcete, nebo to, co se od vás očekává? Přemýšlejte víc o sobě, mluvte o sobě, klidně jen sami se sebou. Využijte toto období k prozkoumání oblastí vašeho života a zamyslete se nad tím, které z nich by si zasloužily větší pozornost. Klidně si napište seznam a zvláštní pozornost věnujte první věci, kterou jste si zapsali. Možná byste se měli věnovat víc místu, kde bydlíte, trochu ho zútulnit, abyste se v něm cítili příjemněji. Nebo se více zaměřte na vaše vztahy, které jsou pro Váhy velmi důležité. Lidé narození v tomto znamení jsou velmi otevření a společenští, s citem pro romantiku. Energie tohoto novoluní proto může vnést do vztahů trochu světla a odhalit nám, kde jsou nějaké nevyváženosti.

Nepodceňujte vliv velkých planet

Novoluní je vždy dobou nových začátků, což je pro mnohé jistě skvělá příležitost. Zároveň ale můžeme pociťovat nervozitu nebo být zmatení z toho, jak se pohnout směrem kupředu. Tento zmatek ještě umocňuje fakt, že říjnové novoluní přichází právě v době jakéhosi astrologického hurikánu, což může vyvolat vztek, zášť a prudké emocionální výkyvy.

Pozor na ledviny a močový měchýř

Váhy ovlivňují kyčle, boky, močový měchýř, ledviny, játra a krev. Cokoli v době novoluní uděláte pro tyto části těla, bude působit dvojnásob pozitivně, naopak to, co tyto části těla zatěžuje, bude působit dvojnásob škodlivěji. Vynechat byste měli také chirurgické zákroky v těchto oblastech. Dbejte na to, abyste měli ledviny i močový měchýř v teple. V chladnějších dnech je snadnější dostat zánět. Snažte se také hodně pít, nejlépe vodu nebo čaje na čištění ledvin a krve. Přiměřeně se hýbejte, vhodné jsou zejména cviky na boky a nohy.

Důležitá je rovnováha a harmonie

Klíčem k tomu, abychom toto všechno ustáli, je přijmout rovnováhu v našich životech. Spíše, než abychom bojovali proti našim frustracím, bychom měli hledat způsoby, jak podporovat všeobecnou pohodu. Místo agresivního jednání bychom se měli snažit být diplomatičtější, což rozhodně bude i efektivnější. Takže se zhluboka nadechněte a poraďte se nejdříve se svým vnitřním já, než učiníte nějaké rozhodnutí.

Nemějte pocit, že potřebujete zvládnout všechno najednou, protože toto novoluní bude vyžadovat určitou dávku trpělivosti a vnitřní práce. Je potřeba se naučit sdílet nejen hezké, ale i špatné pocity. A nebojte se být tím, kým ve skutečnosti jste, bez ohledu na to, co se od vás očekává.

Říjnové novoluní je mocné, takže buďte na sebe hodní a pamatujte, že nejtemnější noci často vedou k jasnějším ránům.

Co nás čeká v říjnu podle výkladu karet?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.