Boloňská omáčka tak trochu jinak. Z červené čočky!
Taky si neumíte boloňskou omáčku na těstoviny představit bez masa? Ono to nejen jde, ale je to i strašně dobré.
Maso totiž můžete ideálně nahradit červenou čočkou. Ta na rozdíl od jiných luštěnin nenadýmá a taky ji nemusíte předem namáčet a dlouze vařit. Takže vám na přípravu omáčky, včetně vaření čočky, bude stačit necelá půlhodina. Tomu říkáme ideální jídlo k večeři.
Co budete potřebovat na 4 porce:
- extra panenský olivový olej
- 1 cibuli
- 1 řapík celeru
- 1 mrkev
- sůl a mletý černý pepř
- sušené oregano
- 250 ml kvalitní rajčatové omáčky
- 75 ml červeného vína
- 100 g uvařené červené čočky
Postup:
1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Osolte, opepřete a dochuťte oreganem. Na středním stupni osmažte dozlatova.
2. Přidejte rajčatovou omáčku a vařte ještě 5 minut, pak vlijte víno a nechte ho odpařit. Vsypte čočku a dobře promíchejte.
3. Omáčkou přelijte těstoviny uvařené podle návodu a podávejte posypané sýrem.
Pro všechny milovníky dobrého jídla máme skvělou zprávu. Už ve středu 16. listopadu vychází nové číslo časopisu Prima FRESH. Opět v něm najdete víc než 75 nových receptů a spoustu inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky.
Podobné články
Mohlo by vás taky zajímat: