Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Boloňská omáčka tak trochu jinak. Z červené čočky!

Taky si neumíte boloňskou omáčku na těstoviny představit bez masa? Ono to nejen jde, ale je to i strašně dobré.
Vydáno: 15.11.2016, Anna Kopečková
Boloňská omáčka z červené čočky
Boloňská omáčka z červené čočky Autor: Marek Kučera
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

Maso totiž můžete ideálně nahradit červenou čočkou. Ta na rozdíl od jiných luštěnin nenadýmá a taky ji nemusíte předem namáčet a dlouze vařit. Takže vám na přípravu omáčky, včetně vaření čočky, bude stačit necelá půlhodina. Tomu říkáme ideální jídlo k večeři.

 

 

 

Co budete potřebovat na 4 porce:

boloňská omáčka z čočky Foto:

 

  • extra panenský olivový olej
  • 1 cibuli
  • 1 řapík celeru
  • 1 mrkev
  • sůl a mletý černý pepř
  • sušené oregano
  • 250 ml kvalitní rajčatové omáčky
  • 75 ml červeného vína
  • 100 g uvařené červené čočky

 

Postup:

1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Osolte, opepřete a dochuťte oreganem. Na středním stupni osmažte dozlatova.

2. Přidejte rajčatovou omáčku a vařte ještě 5 minut, pak vlijte víno a nechte ho odpařit. Vsypte čočku a dobře promíchejte.

3. Omáčkou přelijte těstoviny uvařené podle návodu a podávejte posypané sýrem.

 

Pro všechny milovníky dobrého jídla máme skvělou zprávu. Už ve středu 16. listopadu vychází nové číslo časopisu Prima FRESH. Opět v něm najdete víc než 75 nových receptů a spoustu inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky. 

Sváteční pohoda s Prima FRESH

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Mohlo by vás taky zajímat:

Tak kdy začnete s pečením?

Upečte si vánoční perníčky: Recepty a spousta inspirace

Článek

7 vánočních dekorací Foto:

Vánoční dekorace, které vás bude bavit vyrábět

Zpříjemněte si advent výrobou nádherných dekorací, které nestojí majlant.

 

Proč děti nepotěšit domácím cukrovím už na Mikuláše?

Upečte si: Mikulášské cukroví (nejen) pro děti

Článek je zařazen v: červená čočka, večeře pro rodinu, vegetariánská večeře, těstoviny s omáčkou, boloňská omáčka, dietní omáčka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama