Oslaďte si sváteční den: Nepečené miniřezy
Jsou jednoduché, rychlé, originální a můžete je připravit ve svátek i ve všední den. A třeba vám zachutnají natolik, že je zařadíte i do svého sladkého vánočního repertoáru.
Arašídové máslo není úplně klasickou přísadou vánočního cukroví. Ale i když jsou jeho vůně a chuť typicky americké, i v našich krajích už pomalu domácní. Možná si tak rychle nezvyknete na jeho použití ve slaných sendvičích, ale v dezertech, i těch nepečených, je mimořádně příjemné. Vyzkoušejte, jak chutná třeba v jednoduchých miniřezech, jejichž příprava vám zabere sotva čtvrthodinu.
Co budete potřebovat:
- 50 g másla
- 200 g rozdrcených Bebe sušenek
- 100 g arašídového másla
- moučkový cukr podle potřeby
- tmavou čokoládovou polevu
1. Máslo rozehřejte a v míse promíchejte se sušenkovými drobky, moučkovým cukrem a arašídovým máslem do hutné hmoty.
2. Vtlačte ji do čtverhranné mělké formy vyložené papírem na pečení a uhlaďte. Tmavou čokoládovou polevu rozehřejte s trochou arašídového másla a dobře promíchejte. Polevu rozetřete na hmotu ve formě a uhlaďte.
3. Po ztuhnutí nakrájejte na kostičky nebo obdélníčky.
Pro všechny milovníky vánočních dobrot (a nejen jich) máme skvělou zprávu. Právě vyšlo nové číslo časopisu Prima FRESH. Opět v něm najdete víc než 75 nových receptů a spoustu inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky.
Podobné články
Mohlo by vás taky zajímat: