14. října 2016 04:50
Martina ČerňanskáSkvělá podzimní dýňovo-kukuřičná polévka
Období dýní je v plném proudu a to by byla škoda nevyužít. Proto vám přinášíme nový recept na dýňovou polévku, tentokrát v kombinaci s kukuřicí. A je fakt skvělá!
Na 5–6 porcí budeme potřebovat:
400 g mražené kukuřice
400 g dýně Hokkaidó
200 ml šlehačky
30 g másla
3 zeleninové bio bujóny
1 cibule
muškátový oříšek
chilli koření
dýňová semínka a nachos na ozdobu
Postup:
Cibuli rozkrájíme na nudličky a orestujeme na másle dosklovata. Přisypeme kukuřici a na kousky nakrájenou dýni (Hokaidó se neloupe). Přilijeme asi 1,4 l vody, přidáme bujóny, chilli a nastrouhaný muškátový oříšek. Vaříme do změknutí, cca 15 minut. Potom polévku rozmixujeme a v ideálním případě také přepasírujeme přes síto s většími oky. Polévku zjemníme šlehačkou a ještě minutku povaříme. Dle potřeby dochutíme solí nebo citronovou šťávou.
Na talíři ozdobíme dýňovými semínky, nachos a kvalitním olejem.
Snědeno.cz
Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?
"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.
Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)
Podívejte se také na: