Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Domácí bezlepkové müsli tyčinky

Tentokrát jsme pro vás připravili opravdovou pecku – zdravé domácí bezlepkové müsli tyčinky. Jsou plné semínek, brusinek a rozinek a pochutnáte si na nich jak vy, tak vaše děti.
Vydáno: 11.06.2016, Martina Hrušková
Domácí müsli tyčinky
Domácí müsli tyčinky Autor: snedeno.cz/ Jirka Svoboda
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Na cca 30 ks budeme potřebovat:
200 g zralého banánu
170 g mix rozinek a brusinek
130 g mix slunečnicových, sezamových a dýňových semínek a mandlí
100 g ovesných jemných vloček (pro bezlepkáře bezlepkové)
100 g pohankových vloček
70 g medu
60 g oleje
10 g semínek lnu
10 g chia semínek
špetka soli

Postup:

Mandle i se slupkou pokrájíme na malé kousky. V míse smícháme s vločkami, solí, sezamem, slunečnicí a dýní. Nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pár minut zapečeme (max. 10). Banán nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme a smícháme s medem a olejem.

Zapečenou směs přesypeme k banánu, přidáme ještě sušené ovoce a semínka lnu a chia. Důkladně promícháme a přendáme opět na plech na již použitý pečicí papír. Pomocí lžíce a vidličky vytvarujeme obdélník vysoký po celé pološe maximálně 1 centimetr. Pěkně upěchujeme a urovnáme okraje.

Dáme upéct do trouby vyhřáté na 160 °C na cca 20 minut – dozlatova. Když upečená placka trošku zchladne, rozkrájíme ji krájecím kolečkem na pizzu na obdélníčky velikosti müsli tyčinek. Necháme zcela zchladnout a uschováme v dóze, aby nám nezvlhly.

Snědeno.cz

snedeno.cz Foto:

Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?

"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.

Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)

 

Podívejte se také na: 

Článek

skleničkové saláty hlavní Foto:

Skleničkové saláty: Zdravé, rychlé a dobré!

5 receptů na super oběd do sklenice.

Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

I z ryze českých surovin se dá udělat lákavé, chutné a dietní jídlo.

Hezky česky: Jezte a hubněte s pomocí lokálních potravin

Článek je zařazen v: zdraví, pečení, sladkost, svačina, müsli, müsli tyčinky, tyčinky, sladkosti
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama