11. června 2016 04:50
Martina ČerňanskáDomácí bezlepkové müsli tyčinky
Tentokrát jsme pro vás připravili opravdovou pecku – zdravé domácí bezlepkové müsli tyčinky. Jsou plné semínek, brusinek a rozinek a pochutnáte si na nich jak vy, tak vaše děti.
Na cca 30 ks budeme potřebovat:200 g zralého banánu170 g mix rozinek a brusinek130 g mix slunečnicových, sezamových a dýňových semínek a mandlí100 g ovesných jemných vloček (pro bezlepkáře bezlepkové)100 g pohankových vloček70 g medu60 g oleje10 g semínek lnu10 g chia semínekšpetka soli
Postup:
Mandle i se slupkou pokrájíme na malé kousky. V míse smícháme s vločkami, solí, sezamem, slunečnicí a dýní. Nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pár minut zapečeme (max. 10). Banán nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme a smícháme s medem a olejem.
Zapečenou směs přesypeme k banánu, přidáme ještě sušené ovoce a semínka lnu a chia. Důkladně promícháme a přendáme opět na plech na již použitý pečicí papír. Pomocí lžíce a vidličky vytvarujeme obdélník vysoký po celé pološe maximálně 1 centimetr. Pěkně upěchujeme a urovnáme okraje.
Dáme upéct do trouby vyhřáté na 160 °C na cca 20 minut – dozlatova. Když upečená placka trošku zchladne, rozkrájíme ji krájecím kolečkem na pizzu na obdélníčky velikosti müsli tyčinek. Necháme zcela zchladnout a uschováme v dóze, aby nám nezvlhly.
Snědeno.cz
Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?
"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.
Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)